Πασχαλινές πινελιές
Το Πάσχα είναι μια γιορτή γεμάτη μυρωδιές, χρώματα και έθιμα. Εμείς φέτος καταφέραμε να τα χωρέσουμε όλα αυτά στην τάξη μας και στη συνέχεια μοιραζόμαστε κάποιες από τις στιγμές αυτές.
Πρώτα απ’όλα ετοιμάσαμε τις πασχαλινές μας κάρτες για να τις χαρίσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα. Γράψαμε Καλό Πάσχα και φτιάξαμε ένα κουνελάκι με μια εύκολη τεχνική και συγχρόνως εντυπωσιακή!
Με τη βοήθεια κάποιου φίλου μας “ταμπονάρουμε” τη γη και τον ουρανό και σχηματίζουμε το πασχαλινό κουνέλι
Διαλέγουμε και μια φουντωτή ουρίτσα….
…Και έτοιμη η κάρτα μας!!
Επειδή όμως στο νηπιαγωγείο πάντα συνδυάζουμε το παιχνίδι με τη μάθηση, φτιάχνουμε ακόμα ένα πασχαλινό λαγό με μαλλί. Διαλέγουμε ότι χρώμα μαλλί μας αρέσει, το περνάμε μέσα από τις τρύπες,
Βάζουμε ματάκια, μουστάκι και ουρίτσα….
και τα λαγουδάκια μας είναι έτοιμα να στολίσουν την τάξη μας.
Ώρα για τα πασχαλινά καλαθάκια. Γνωστό σε όλους φυσικά ότι στο νηπιαγωγείο αγαπάμε την ανακύκλωση, έτσι τα κοκοράκια μας ήταν 100% ανακυκλώσιμα. Μια στρογγυλή χαρτόκουτα για βάση, ένας χαρτονένιος κόκορας και για θήκη ένα χάρτινο κουτί γάλακτος.
Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πολύ και μας πήρε αρκετό χρόνο.
Κάθε κομμάτι έπρεπε να δουλευτεί ξεχωριστά, να στεγνώσει, να ξαναβαφτεί….
Εμείς όμως το απολαύσαμε
..και όχι μόνο είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε τόσο καλά, αλλά το αποτέλεσμα μας αντάμειψε!!
Τα καλάθια ετοιμάστηκαν και περίμεναν να γεμίσουν με αυγουλάκια. Ο καθένας έφτιαξε δύο. Το ένα το μεταμόρφωσε σε μια πασχαλίτσα και το δεύτερο σε κάτι απροσδιόριστο, μα πολύ πολύ όμορφο….
Εκτός όμως από τις κατασκευές παίξαμε και πολλά παιχνίδια.
Πρώτα θυμηθήκαμε τα γράμματα, πεζά και κεφαλαία, βρήκαμε λέξεις που ξεκινούν από αυτά και στη συνέχεια ενώσαμε τις πασχαλινές λέξεις με το πρώτο τους φώνημα. Δεν ήταν βέβαια και πολύ δύσκολο, αφού οι γράμματα και λέξεις ήταν μέσα σε ένα πασχαλινό αυγό που είχε σπάσει και έπρεπε να βρούμε το άλλο του μισό.
Στο δρόμο μας βρέθηκαν και σπασμένα αυγά που είχαν αριθμούς. Το μισό αυγό που είχε έναν αριθμό έπρεπε να αντιστοιχηθεί με το άλλο του μισό που είχε τις αντίστοιχες βούλες. Πανεύκολο και διασκεδαστικό, κι εμείς κάναμε μια επανάληψη από το 1 έως το 10.
Εκτός όμως από τα παιχνίδια, αναβιώσαμε κι ένα πολύ όμορφο έθιμο. Στολίσαμε τα ανοιξιάτικα καλαθάκια μας, πήραμε μια εικόνα και βγήκαμε στο χωριό να πούμε τα κάλαντα του Λαζάρου. Υπέροχη εμπειρία!!