Μύρισε Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή γεμάτη τραγούδια, αστερόσκονη, μυρωδιές, χρώματα, τραγούδια! Πώς θα μπορούσε λοιπόν να μας αφήσει αδιάφορους. Η προετοιμασία ξεκινά νωρίς για το παζάρι μας. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί βοηθούν και το αποτέλεσμα είναι μαγικό!!

Πόσες μέρες όμως έχουμε μέχρι τα Χριστούγεννα;;;; Μετράμε αντίστροφα για την πιο λαμπερή μέρα του χρόνου, αλλά ως γνωστό, επειδή όλα στο σχολείο μας τα πάντα είναι παιχνίδι, δε θα μπορούσε η αντίστροφη μέτρηση να είναι τόσο απλό… Κουτάκια με αριθμούς που μέσα κρύβουν κάτι. Πρώτα τα βάζουμε στη σειρά, κι έπειτα κάθε μέρα μια έκπληξη μας περιμένει ανοίγοντας καθένα από αυτά!!

 

Η τάξη μας μεταμορφώνεται σιγά σιγά με τις χριστουγεννιάτικες πινελιές μας. Χιονάνθρωποι από γλωσσοπίεστρα, ευχές σε κάρτες με τον Αη Βασίλη, Χιονάνθρωποι από βάζα, πήλινοι “παλαμένοι” Αη Βασίληδες, κηροπήγεια από φυσικά υλικά!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμα πιο όμορφα μέσα σε μια τάξη νηπιαγωγείου!!!!

 

Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μη φτιάξουμε και μια χριστουγεννιάτικη λιχουδιά. Μπορεί να είμαστε μικροί, μα τα χεράκια μας μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα!! Μπισκοτοσοκολατένοι Ρούντολφ