Ελιά, ένας πολύτιμος θησαυρός

P1011075Αγαπητοί μας φίλοι,

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου το Νηπιαγωγείο μας, σε συνεργασία με την Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων , το Δήμο Κισάμου και την Α/θμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας, πραγματοποίησαν την εκδήλωση “Ελιά, ένας πολύτιμος θησαυρός”.

Η εκδήλωσή μας περιελάμβανε αρχικά την  προβολή της ολιγόλεπτης ταινίας «The Olive Tree Will Always Be Here», δηλαδή «η ελιά θα είναι πάντα εδώ».DSC_1630Η κ. Φουντουλάκη Τόνια,  δασκάλα της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Πλατάνου συντόνιζε τη βραδιά…DSC_1644Αρχικά ο κ. Γλαμπεδάκης Βασίλειος, πρόεδρος της Α/θμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κισάμου,  εκ μέρους του Δήμου, καλωσόρισε και χαιρέτησε την εκδήλωση. Αναφέρθηκε  στη γόνιμη συνεργασία του με τα σχολεία που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση αλλά και στις δράσεις τους.Αντίγραφο από DSC_1650Καλοσώρισμα απεύθυνε και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου                  κ. Φουντουλάκης ΜανόληςDSC_1651Στην εκδήλωσή μας,  μίλησε ο κ. Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος,  γεωπόνος- ερευνητής,   τ. Δ/ντής ΙΕΥΦΧ,  εκλεκτός επιστήμονας του τόπου μας. Ο κος Χαρτζουλάκης αναφέρθηκε στο μέλλον της ελαιοκομίας και στις ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι καλλιεργητές για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα του ελαιολάδου . Έδωσε έμφαση στην ποιότητα του ελαιολάδου, αλλά και στην εμφιάλωσή του , έτσι ώστε να επιτευχθούν μεγαλύτερες εξαγωγές και σε καλύτερες τιμές.DSC_1693Η βραδιά περιελάμβανανε ακόμη παρουσίαση απ΄ τις δραστηριότηητες και τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν απ΄ το Νηπιαγωγείο μας  και το Δημοτικό Πλατάνου, κατά την υλοποιήση των προγραμμάτων για την ελιά. Η παρουσίαση έγινε από την κυρία μας , Βερυκάκη Ελένη και την κ. Φουντουλάκη Τόνια.DSC_1654

DSC_1667Κατά την παρουσίαση τόσο οι κυρίες όσο και τα παιδιά του Δημοτικού  εξήγησαν στο ακροατήριο πως φτιάξαμε  διάφορα είδη βρώσιμων ελιών, το σαπούνι και το αρωματικό λάδι. Μίλησαν για τους στόχους των προγραμμάτων μας, τις επισκέψεις που κάναμε , τους ανθρώπους που μας βοήθησαν…. Εμείς, είπαμε μαντινάδες με την ελιά και το λάδι…κατά τα άλλα μίλησαν οι φωτογραφίες μας…

Την εκδήλωσή μας χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης ΘεόδωροςDSC_1701

και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Παιδείας  Κρήτης κ. Σημανδηράκης ΠαναγιώτηςDSC_1706Στην εκδήλωση, υπήρχε και έκθεση παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων τα οποία είχαν δημιουργηθεί από μας και τα παιδιά του Δημοτικού. Περιείχε και τα επιτραπέζια παιχνίδια που είχαμε φτιάξει αλλά και τα έργα τέχνης μας με θέμα την ελιά και το λάδι.P1011061

DSC_1635DSC_1634

DSC_1638

DSC_1633

DSC_1639

P1011062

DSC_1641

P1011069

P1011076Στο τέλος της βραδιάς, τα παιδιά του Δημοτικού αλλά και εμείς, στον εκθεσιακό χώρο των προϊόντων,  κεράσαμε τους παρευρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο. Χαρίσαμε σαπούνι αλλά και κάποιες παραδοσιακές συνταγές ιδιαίτερα αυτή του σαπουνιού. Τα παιδιά του Δημοτικού ακόμη έδωσαν πληροφορίες για όλες τις δημιουργίες μας.DSC_1714Τα πιάτα με τα εδέσματά μας τα ετοίμασαν τα παιδιά του Δημοτικού με τη βοήθεια κάποιων μαμάδων , της κ. Βαγγγελιώ Νοικοκυράκη , της κ. Τζωρτζάκη.DSC_1712Ελπίζουμε ότι η εσπερίδα αυτή υπήρξε ενδιαφέρουσα και επικοδομητική για όλο αυτό τον κόσμο τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά που ήρθε και μας είδε.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε τον ομιλητή της βραδιάς μας τον κ. Χαρτζουλάκη  Κωνσταντίνο που, παρά το δύσκολο του πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις του, αμέσως αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε να μιλήσει στην εκδήλωσή μας. Τον ευχαριστούμε για όλα αυτά τα τόσο χρήσιμα πράγματα που μας είπε τα οποία πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσουν οι γεωργοί μας , οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την ελιά και το ελαιόλαδο αλλά κυρίως  η πολιτεία τότε σίγουρα αυτό θα λειτουργήσει εις όφελός μας.

Ευχαριστούμε ακόμη:

Τον κ. Δήμαρχο κ. Θοδωρή Σταθάκη, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη σε Θέματα Παιδείας κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον κ. Γλαμπεδάκη Βασίλειο, την Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Καίτη Πατερομιχελάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Παρτσαλάκη Αντώνη και την κ. Καβαζίδου Ελένη.

Όλους αυτούς που μας βοήθησαν στην εκπόνηση των προγραμμάτων μας…

Ευχαριστούμε ακόμη τους ιερείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων, τους γονείς, τους φίλους των σχολείων μας που ήρθαν και μας τίμησαν.

Ευχαριστούμε ακόμη την τοπική μας εφημερίδα “Νέοι Ορίζοντες”  και ιδιαίτερα την κ. Ελένη Τουλουπάκη και τον κ. Αντώνη Μουντάκη καθώς και τον κ. Γιάννη Παπαδάκη για την προβολή και διαφήμιση της εκδήλωσής μας.

Κατηγορίες: Ελιά: Θυγατέρα του ήλιου αγαπημένη και από το Θεό ευλογημένη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.