Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η σημερινή μέρα είναι μια ιδιαίτερη μέρα μιας και σε όλο τον κόσμο γιορτάζει το παιδικό βιβλίο. Πείνα για λέξεις  είναι το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020, που εορτάζεται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Η παραπάνω αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Σλοβένο εικονογράφο Damijan Stepančič αφού υπεύθυνη φέτος για τον εορτασμού του παιδικού βιβλίου είναι η χώρα του, η Σλοβενία. Κάθε χρόνο γράφεται και ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο που αφορά το βιβλίο. Φέτος, το μήνυμα αυτό γράφτηκε από τον Σλοβένο συγγραφέα Peter Svetina και μεταφράστηκε στα ελληνικά, όπως κάθε χρόνο, από τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς.

Μα γιατί γιορτάζει τη συγκεκριμένη μέρα το παιδικό βιβλίο; Γιορτάζει προς τιμή του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που σαν σήμερα γεννήθηκε.

Γενιές και γενιές παιδιών μεγάλωσαν με τα παραμύθια του και πολλά από αυτά είναι πολύ γνωστά και αγαπητά.

Ας απολαύσουμε τώρα ένα παραμύθι από την ιστοσελίδα    του Μικρού Αναγνώστη

(για να μπορέσετε να το δείτε πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Adobe flash player.)

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip6/Default.html

Παραμυθοδρομίες «Φτιάξε ένα παραμύθι»!

Μια υπέροχη ιδέα που τη δανειζόμαστε από την ιστοσελίδα “Ένα κείμενο μια εικόνα” είναι η παρακάτω.  Από τις υπέροχες καρτέλες που βρήκαμε στην ιστοσελίδα αυτή, εμείς θα διαλέξουμε δύο, θα επιστρατεύσουμε όλη μας τη φαντασία και μετά θα δημιουργήσουμε ένα παραμύθι. Θα ζητήσουμε λίγη βοήθεια από τους  γονείς μας στο γράψιμο του παραμυθιού μας κι έπειτα θα ζωγραφίσουμε την πιο όμορφη σκηνή του.    Στο τέλος, θα παρουσιάσουμε τα παραμυθοέργα μας…στο blog μας.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε και σεις. Λίγη φαντασία, λίγο κέφι …και να, το παραμύθι έτοιμο!!! “Μια φορά κι ένα καιρό λοιπόν…”

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατασκευή Σελιδοδείκτη

Για να μη χανόμαστε στα παραμυθένια ταξίδια μας μπορούμε να κατασκευάσουμε , τώρα που είμαστε σπίτι, ένα από τους παρακάτω σελιδοδείκτες.

Επίσης δεν ξεχνάμε:

 

γιατί…μ΄ένα παραμύθι πετάμε σε μέρη ονειρεμένα…

Και τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα δικά μας παραμύθια!  Πρώτα των προνηπίων του Νηπιαγωγείου μας…

Το παραμύθι της Ελευθερίας:

Το παραμύθι του Φίλιππου:

TΑ ΧΡΥΣΑ ΣΠΑΘΙΑ

Μία φορά και έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που είχε 5 ιππότες.                                    Ζήτησε ο βασιλιάς στους ιππότες του να πάνε να νικήσουν τον δράκο που ήθελε να καταστρέψει την πόλη. Και τότε πήγαν οι ιππότες να τον σκοτώσουν αλλά ο δράκος έβγαζε φωτιές από το στόμα του. Ένας ιππότης πέταξε το σπαθί του στον δράκο και τον πέτυχε στην καρδιά και έπεσε και σκοτώθηκε.                                                                      Πήγαν οι ιππότες μετά στο παλάτι και είπαν στον βασιλιά τι έγινε, ο βασιλιάς χάρηκε πάρα πολύ και τους έδωσε Χρύσα σπαθιά για δώρα και έκανε το παλάτι πολύ ωραίο για να κάνουν ένα μεγάλο πανηγύρι για να γιορτάσουν την νίκη τους και έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

Το παραμύθι του Χρήστου

Το παραμύθι του Αλέξανδρου

Το παραμύθι της Κλειώς

Και έπειτα τα παραμύθια των νηπίων  μας…

Το παραμύθι της Σοφίας:

Το παραμύθι της Μαρίας

Το παραμύθι της Μανώλιας

Το παραμύθι του Αλέξανδρου

Το παραμύθι του Νίκου:

Το παραμύθι της Μαρίας

Το παραμύθι της Ειρήνης

ΤΕΛΟΣ

Και του χρόνου με υγεία!

Πηγές:

http://dreamskindergarten.blogspot.com/2012/03/2.html

https://www.vivliopoleiopataki.gr/default.aspx/

http://enakeimenomiaeikona.blogspot.com/2018/02/blog-post.html

To Elniplex

 

 

Κατηγορίες: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.