Αυγομαχίες στο νηπιαγωγείο μας!!

pasxa-09-avga-0241

Φίλοι μας Χριστός Ανέστη!! Χρόνια πολλά…

Μετά από δυο εβδομάδες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς επιστρέψαμε και μεις, όπως και όλα τα νηπιάκια ,στο σχολείο  μας. Να σας πούμε την αλήθεια το είχαμε πεθυμήσει και πάρα πολύ!!

Είχαμε μάλιστα και παρέα σήμερα στο σχολείο μας…. Την Ανδριάννα τη Χατζοπούλου, ανιψιά της κυρίας μας, που ήρθε να μας δει !!

Από τις σημερινές δραστηριότητες αυτή που ξεχωρίσαμε και θέλουμε να σας παρουσιάσουμε είναι οι αυγομαχίες που κάναμε….Τ΄ αυγά μας τα είχαμε βάψει πριν ακόμη κλείσουμε για το Πάσχα και τα είχαμε φυλάξει στο νηπιαγωγείο μας.

DSC06903-1024x768

Το χρώμα τους;Φυσικά κόκκινο. Κόκκινο σαν το αίμα που έχυσε ο Χριστός μας ,για μας, τους ανθρώπους… Κόκκινο όμως και ως έκφραση χαράς για το χαρούμενο γεγονός της Ανάστασής Του αλλά συνάμα και ως μέσο αποτρεπτικό κάθε κακού. Το πρώτο αυγό βέβαια που βάψαμε δεν το τσουγκρίσαμε αλλά το  αφιερώσαμε στην Παναγίτσα μας και το φυλάξαμε όπως  κάνανε παλιότερα.

Ξεκινήσαμε λοιπόν τις αυγομαχίες μας… Αρχικά χωριστήκαμε σε δυάδες ( συνολικά γίναμε 4 δυάδες) και τσουγκρίσαμε ανά δυο τ΄ αυγά μας.P1012408-1024x768

Οι νικητές ήταν τώρα τέσσερις. Στο σημείο αυτό ο Τζανής θέλησε να παραδώσει  τη θέση του και το αυγό του στην Ανδριάνα ως ιππότης που είναι….Αυτοί οι τέσσερις νικητές, με τα γερά αυγά που έμειναν χωρίστηκαν ξανά σε δυο δυάδες και ξανατσούγκρισαν τ΄ αυγά τους…P1012410-1024x768

Ε! μα τώρα οι παίχτες με τα γερά αυγά που μείνανε λιγόστευσαν πολύ…. Έμειναν μόνο δυο. Η Παναγιώτα και η φιλοξενούμενή μας η Ανδιάνα!!! Για να δούμε την αυγομαχία τους… Ποια λέτε να κερδίσει;;P1012412-768x1024

P1012414-768x1024

Καλά καταλάβατε… Νικήτρια των αυγομαχιών μας ήταν η Παναγιώτα….Μπράβο Παναγιώτα και του χρόνου!!

Η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε πολύ με τις αυγομαχίες  μας, κάναμε και τα μαθηματικά μας μέσα απ΄ αυτές. Κυρίως όμως αναβιώσαμε ένα υπέροχο έθιμο του λαού μας αλλά και πολλών άλλων λαών.

Μάθαμε ακόμη ότι το αυγό (σύμβολο ζωής γιατί κρύβει μέσα του μια νέα ζωή) συμβολίζει τον κλειστό τάφο του Χριστού μας και το τσούγκρισμα , το σπάσιμο του, συμβολίζει το σπάσιμο του Τάφου Του και την Ανάστασή του Χριστού μας.

Εκτός όμως από τις αυγομαχίες μας ζωγραφίσαμε και τις αναμνήσεις μας από το φετινό Πάσχα…Δείτε λοιπόν τις καλύτερές μας αναμνήσεις…..

Εικόνα 005

Εικόνα 001

Εικόνα 003

Εικόνα 002

Εικόνα 006

Εικόνα 004

Εικόνα

(Η ιδέα για το συγκεκριμένο φύλλο εργασίας είναι από την υπέροχη ιστοσελίδα http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/ την οποία και ευχαριστούμε θερμά!)

 

Κατηγορίες: ΠΑΣΧΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.