ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΗΝΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Οι δύο τελευταίοι μήνες της τηλεκπαίδευσης, κύλησαν ομαλά, χωρίς τεχνικά προβλήματα και αρκετά μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.

Ασχοληθήκαμε με την Άνοιξη: μήνες, καιρός, γιορτές, φρούτα, λαχανικά, λουλούδια, ζώα (ιδιαίτερα με τα χελιδόνια και τα έντομα), έθιμα (φορέσαμε “μαρτάκια”  και είπαμε ψεματάκια την πρωταπριλιά).

Μάθαμε για τις Απόκριες, την τσικνοπέμπτη και το καρναβάλι, μεταμφιεστήκαμε, φτιάξαμε μάσκες, καπέλα και κλόουν ενώ γνωρίσαμε έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αναφερθήκαμε στην Καθαρά Δευτέρα και κατασκευάσαμε χαρταετό αλλά και κυρά Σαρακοστή για να μετράμε τις εβδομάδες έως το Πάσχα.

Γνωρίσαμε τους ήρωες του 1821, τα όπλα τους, τις φορεσιές τους, μέσα από πίνακες ζωγραφικής, ακούσαμε πατριωτικά τραγούδια, φτιάξαμε και εμείς τσολιά! Δεν έλειψε και μια γιορτούλα διαδικτυακή κατά την οποία απαγγείλαμε ποιήματα, ακούσαμε τραγούδια και είδαμε βιντεάκια.

Δεν ξεχάσαμε και την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, χαρίζοντας στα βιβλία ένα σελιδοδείκτη!

Μιλήσαμε για το Πάσχα, μάθαμε την ιστορία του Ιησού, πώς γιορτάζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και φτιάξαμε κάρτα, κοτοπουλάκια, λαγουδάκι.

Μέσα από όλα αυτά, γνωρίσαμε καινούρια γράμματα και αριθμούς, ζωγραφίσαμε πολύ, τραγουδήσαμε, ακούσαμε παραμύθια, παίξαμε παιχνίδια (διαδικτυακά αλλά και μέσα στο σπίτι), γυμναστήκαμε και δεδομένων των συνθηκών καταφέραμε να περάσουμε καλά!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  και καλή επιστροφή στις τάξεις!