Τη Δευτέρα 18 Μαϊου, ήταν η παγκόσμια ημέρα Μουσείων. Ας θυμηθούμε την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, στις 20 Φεβρουαρίου 2020. Πέρασαν κιόλας 3 μήνες!

Είδαμε από κοντά πολλά εκθέματα, μάθαμε νέα πράγματα, κουβεντιάσαμε με την κυρία Αλεξία Μπαρδάκη, παρακολουθήσαμε βιντεοπαρουσίαση και φτιάξαμε το δικό μας παιχνίδι.

Αν θέλετε να θυμηθείτε κι άλλα πράγματα, μπορείτε να επισκεφτείτε το site του μουσείου. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τους ιστότοπους και άλλων σημαντικών και ιδιαίτερα αξιόλογων μουσείων, ελληνικών και ξένων. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

 

Α, και να μην ξεχάσετε σήμερα να πείτε “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ” στους Κωνσταντίνους, Κωνσταντίνες και Ελένες που γιορτάζουν. Είναι δύο πολύ σημαντικοί άγιοι, μιας και βρήκαν το σταυρό πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός, γι’ αυτό και στην εικόνα τους βλέπουμε το σταυρό ανάμεσά τους!

 

ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Σήμερα σας έχουμε ένα παιχνίδι αντιστοίχισης με αριθμούς από το αποθετήριο ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ. Βρείτε πόσα είναι τα δώρα που εμφανίζονται και κάντε κλικ στο βαγόνι με το σωστό νούμερο, για να τα δείτε να μπαίνουν μέσα.

ΠΑΤHΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣYΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡA ΥΠAΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/10760?locale=el

Σώστε το αρχείο που σας προτείνει  enumerate_v1.0 .zip  στην επιφάνεια εργασίας.

Το αρχείο είναι συμπιεσμένο σε zip μορφή, θεωρητικά όλοι οι υπολογιστές θα πρέπει να έχουν το πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει.

Μπορείτε να τρέξετε το περιεχόμενο με δύο τρόπους:

  1. Πατώντας διπλό click ανοίγει το zip, πατάτε πάλι διπλό click στο αρχείο Index.html και αυτόματα θα ανοίξει στον φυλλομετρητή σας το παιχνίδι.
  2. Αποσυμπιέζετε το αρχείο σε έναν φάκελο της αρεσκείας σας και στη συνέχεια πατάτε διπλό click στο αρχείο Index.html και αυτόματα θα ανοίξει στον φυλλομετρητή σας το παιχνίδι.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Την Κυριακή 10 Μαΐου είναι η γιορτή της μητέρας. Γιορτάζουν όλες οι μανούλες, μαζί και η δική σας. Σκεφτείτε πόσα πολλά έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει για σας η μητέρα σας και ανταμείψτε τη με μια σφικτή αγκαλιά και ένα γλυκό φιλάκι, λέγοντάς της πόσο πολύ την αγαπάτε. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο για μια μαμά!

Μπορείτε ακόμα (αυτή τη μέρα που γιορτάζει) να της φτιάξετε μια ζωγραφιά, να τη βοηθήσετε σε ό,τι μπορείτε, να ακούσετε μαζί τραγούδια που μιλούν για μαμά ή να κάνετε κάτι άλλο οι δυο σας.  Εμπνευστείτε ακόμη και από το παρακάτω ποίημα:

Στης μανούλας τη γιορτή

τα καλά μου θα φορέσω

και στον κήπο γελαστή

γρήγορα θα τρέξω,

 

να της φέρω λουλουδάκια

του Μαγιού τα πιο καλά

και μαζί με δυο φιλάκια 

θα της πω χρόνια πολλά.

 

Βασίλης Χαρωνίτης

(Ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων για το νηπιαγωγείο)

 

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!