Συμμετοχή του σχολείου μας σε εκδηλώσεις για την Ευρωπαική Γιορτή Πουλιών

IMG20241010105654Σήμερα μαζί με όμορες σχολικές μονάδες επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας όπου στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Γιορτής Πουλιών διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για μαθητές/τριες από τις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ανά την επικράτεια. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο πληροφόρησης Σαγιάδας, ζωγράφισαν, έφτιαξαν μάσκες πουλιών, έπαιξαν επιδαπέδια παιγνίδια και παρατήρησαν τα πουλιά του Δέλτα Καλαμά.

Στο padlet μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δράση μας

Μετάβαση στο padlet.com

 

Μια αληθινή φωλιά πουλιού εμφανίστηκε στην τάξη μας

Τι έκπληξη και αυτή για όλους σήμερα!!! Μια αληθινή φωλιά πουλιού εμφανίστηκε στην τάξη μας. Η συζήτηση για τα αποδημιτικά πουλιά κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον του μικρού μαθητή που σε μια εξόρμησή του στη φύση έκοψε το κλαδί με την άδεια φωλιά και το έφερε στην τάξη για να δουν και οι συμμαθητές του απο κοντά μια αληθινή φωλιά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το εύρημα αυτό και δεν σταμάτησαν να περιεργάζονται τη φωλιά. Ευκαιρία λοιπόν για μεγάλη συζήτηση. Σε ποιό πουλί μπορεί να ανήκει αυτή η φωλιά; Με τι υλικά την έφτιαξε; Τι σχήμα έχει; Η συζήτηση επεκτάθηκε και αναζητήσαμε στο διαδίκτυο εικόνες και πληροφορίες  και για τις φωλιές κι άλλων πουλιών. Αυτό που διαπιστώσαμε από τη μεγάλη ποικιλία φωλιών και τη δεξιοτεχνία του κάθε πουλιού στην κατασκευή της φωλιάς του είναι οτι η φύση διαθέτει μεγάλη μαγεία.

 

nest1nest2

Μαθηματικά με υλικά από τη φύση

Με αφορμή ένα βάζο με βελανίδια που έφερε ένας μαθητής στο σχολείο αδράξαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την αναγνώριση των αριθμών μέχρι το 10 και τη μέτρηση. Τα περισσότερα παιδιά είναι νήπια και δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ να κάνουν μετρήσεις με τα μικρά βελανίδια που τους κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον.

math4math5math1math3math2

Τα ζωάκια γιορτάζουν σήμερα και κάθε ημέρα

Τα ζωάκια γιορτάζουν σήμερα. Βέβαια η αγάπη και η φροντίδα μας για τους μικρούς μας φίλους πρέπει να είναι αδιάλειπτη και ανιδιοτελής. Τα παιδιά μίλησαν για τα χαριτώμένα τους κατοικίδια, τις ανάγκες τους και τη φροντίδα τους. Ένας μικρός μαθητής έφερε στην τάξη και παρουσίασε το Βιβλιάριο υγείας του αγαπημένου του σκύλου. Γιατί ναι και τα ζωάκια μας χρειάζονται ιατρική φροντίδα για να είναι υγιή. Έπαιξαν και μια αυτοσχέδια ιστορία στο κουκλοθέτρο για ένα άρρωστο ζωάκι που πηγαίνει στον κτηνίατρο για να γίνει καλά.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΖΩΩΝ