Πρώτες οδηγίες…

21 7 2019 9 37 44 μμ 300x224

Αγαπητοί γονείς,

 

Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή και ήρεμη σχολική χρονιά!!

Παρακάτω σας παραθέτω ορισμένες γενικές οδηγίες, που θα βοηθήσουν την ομαλή ένταξη των μαθητών τις πρώτες μέρες, καθώς και όλη την υπόλοιπη χρονιά μας.

  1. Ωράριο νηπιαγωγείου: Ώρα προσέλευσης 8:15 – 8:30

                                        Ώρα αποχώρησης 13:00

Η ώρα προσέλευσης θα τηρείται αυστηρά. Μετά τις 8:30 η πόρτα θα κλείνει για την ασφάλεια των μαθητών μας.

  1. Τα τηλέφωνα και τα email επικοινωνίας που έχετε δηλώσει, θα πρέπει να ισχύουν, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα μαζί σας σε περίπτωση ανάγκης. Αν κάποιο από τα δύο αλλάξει παρακαλώ ενημερώστε μας.
  2. Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που εστάλη στις 08/09/2022 η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Αν επιθυμείτε το παιδί να φοράει μάσκα, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 μάσκες στην τσάντα του σε ειδική θήκη.
  3. Να γίνεται καθημερινός έλεγχος για ψείρες.
  4. Φροντίστε για την προσωπική υγιεινή των παιδιών πχ κομμένα νυχάκια και καθαρά.

Οδηγίες καθημερινής ρουτίνας:

 

  1. Οι μαθητές στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται τόσο στο φαγητό, όσο και στην τουαλέτα. Εκπαιδεύστε τα παιδιά, ώστε να μπορούν να τρώνε και να πηγαίνουν τουαλέτα μόνα τους.
  2. Σχολική τσάντα: το δεκατιανό τους, μια πετσέτα μικρή, το παγούρι τους με το νερό, μια αλλαξιά ρούχα.

Δεκατιανό: Θα πρέπει να είναι στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής πχ. φρούτα (πλυμένα και καθαρισμένα), γιαούρτι, τοστ, κεικ, κουλουράκια ή ό,τι άλλο σπιτικό. Να αποφεύγονται κρουασάν, σοκολάτες, μπισκότα κλπ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΝΤΑΙ: πατατάκια, γαριδάκια, τσίχλες, καραμέλες, γλειφιτζούρια.

  1. ΡΟΥΧΑ: Τα ρούχα των μαθητών πρέπει να είναι εύκολα, βολικά και άνετα χωρίς ζώνες, τιράντες δύσκολα κουμπώματα κλπ. Τα παπούτσια καλό θα ήταν να είναι χωρίς κορδόνια.
  2. Απαγορεύονται τα παιχνίδια από το σπίτι. Οι μαθητές θα παίζουν με τα παιχνίδια του σχολείου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται προστριβές και τσακωμοί.
  3. ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Κανένας μαθητής δεν θα προσέρχεται στο σχολείο με συμπτώματα ίωσης. Σύμφωνα με τις προ υπάρχουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όταν ένας μαθητής παρουσιάσει βήχα, συνάχι, πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές, θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι. Αν τα εμφανίσει στο σχολείο ο κηδεμόνας καλείται να το πάρει σπίτι.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαι πάντα στη διάθεσή σας!!!

Τηλ. 2743071249

E mail: mail@nip-rizas.kor.sch.gr

 

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη

Νάνου Νικολίνα