Χρόνια πολλά μανούλα !

Έχω ένα φιλάκι! Άχ που να το αφήσω; Να μη πάει χαμένο να το αδικήσω; Στην καρδιά ενός κρίνου θέλει να το κλείσω έλα μητερούλα να σου το χαρίσω.

Γιορτάσαμε και φέτος στο Νηπιαγωγείο μας την ημέρα της μητέρας!

 

Οι μικροί μαθητές μας έφτιαξαν όμορφες ζωγραφιές και δωράκια για τις μανούλες τους και τα πρόσφεραν συνοδευόμενο από ένα γλυκό φιλί. Μιλήσαμε για τη μαμά,τα συναισθήματα των παιδιών για τις μαμάδες τους και για την προσφορά της. Γιατί η μαμά είναι ένα ανεκτίμητο δώρο ,γιατί η μαμά είναι εκείνη που μας έφερε στον κόσμο,γιατί η μαμά πονάει μαζί μας ,χαίρεται μαζί μας ,ξενυχτάει στο πλευρό μας ,μας προστατεύει και μας νοιάζεται! Ζητάει για αντάλλαγμα μόνο την αγάπη μας!

Κάθε χρόνο στην  Ελλάδα η γιορτή της μητέρας είναι   τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Τιμούμε τη μητέρα για την προσφορά της γιατί της αξίζει και με το παραπάνω κι όπως συνηθίζουμε να λέμε “Μάνα είναι μόνο μία” Είναι κινητή γιορτή και δεν γιορτάζεται την ίδια μέρα σ όλες τις χώρες.

 

             

 

Στην ελληνική μυθολογία συναντάμε την μητέρα Γη, την πρώτη μητέρα, που λατρεύονταν σαν θεότητα. Η μητέρα Γη ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φύσης και μητέρα των πάντων. Η μικρασιατική θεότητα Κυβέλη, γνωστή στους Έλληνες ως Ρέα λατρεύονταν ως θεά της γης, της άγριας φύσης και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία ήταν η πρώτη γυναίκα που γέννησε με τοκετό και μεγάλωσε με το μητρικό της γάλα τα παιδιά της.

Χρόνια πολλά μανούλα!
Μανούλα μου μια φορά με γέννησες και 1000 σε παιδεύω μα 100 σε αγαπώ και 1000 σε λατρεύω

 

Επιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση