Τα παιδια του Νηπιαγωγείου Ριζαριού παρουσιάζουν την όμορφη πόλη μας! Τα Τρίκαλα!

Τελική ευθεία για ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+ KA2 με τίτλο “Μy culture, your culture, our culture” με πολλά τελικά προϊόντα που έγιναν με τη συμμετοχή των μικρών μας μαθητών του Νηπιαγωγείου Ριζαριού κατα τη διάρκεια των 3 χρόνων υλοποίησης του έργου! Να ένα από αυτά!
Σας παρουσιάζουμε την πόλη μας και τα ιστορικά μνημεία του νομού μας μέσα απο παιδικές ζωγραφιές !
Δείτε την παρουσίαση εδώ:
Το έργο που είχε ως στόχο την κατανόηση της σημασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από μικρά παιδιά, μέσω σχετικών επιλεγμένων δραστηριοτήτων από τον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων των ΤΠΕ), προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να ξυπνήσει η πολιτιστική τους συνείδηση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη δημιουργία νέων ηθών , συνειδητοποιώντας ότι η ζωή μας και το μέλλον μας εξαρτώνται άμεσα από το παρελθόν μας.
Ένα έργο που ενώνει 5 αχολεία απο το βορρά και το νότο της Ευρώπης (Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία ,Πορτογαλία και Ιταλία)με σκοπό τoν πολιτιστικό εμπλουτισμό των παιδιών αυτής της ηλικίας απαραίτητο στοιχείο για τη διαμόρφωση στάσεων ενός Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ανοχή, επιθυμία για βελτίωση, φροντίδα και σεβασμό των τοπικών και παγκόσμιων πολιτιστικών αξιών.
Eπιμέλεια άρθρου : ‘Aννα Μαγκιώση