Επιμορφωτικές συναντήσεις της δράσης STEM 2.0.

Ξεκίνησαν οι επιμορφωτικές συναντήσεις  της δράσης STEM 2.0

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 και για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0. Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν οριστικά τα 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κι ανάμεσα τους και το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ως e Twinning σχολείο!

Η επιλογή των σχολείων έγινε με κριτήρια eTwinning, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού σχεδίου STEM προσανατολισμού που θα αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί.

‘Ηδη ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος δια ζώσης  επιμόρφωσης των συμμετεχόντων στη δράση εκπαιδευτικών που διοργανωθήκαν  σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας που λειτουργούν κέντρα STEM.

Θα ακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς σε θέματα STEM, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξειδικευτούν στην κοινότητα STEM και μέχρι το τέλος της δράσης να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Τα δε ωφελούμενα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στο STEM και για την κατηγορία των Νηπιαγωγείων είναι το Kids First Coding & Robotics.

Στιγμιότυπα από την επιμόρφωση Νηπιαγωγών στο STEM EDUCATION κέντρο της Θεσσαλονίκης (24/02/2020) Ευχαριστούμε eTwinning για την απίστευτη εμπειρία στον κόσμο της ρομποτικής !

                                  

Ο έλεγχος ότι έχουν υλοποιήσει έργο θα γίνει από τον υπεύθυνο της δράσης STEM και πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2019-2020.  Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν αίτηση για εθνική ετικέτα ποιότητας. Η διάδοση της δράσης θα πρέπει να γίνει στο τέλος του σχολικού έτους σε συνεργασία με Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ή/και και άλλους ειδικούς στην παιδαγωγική καινοτομία και STEM. Θα υπάρξει αναφορά στο τέλος της χρονιάς στην ΕΥΥ και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου μαζί με τον αντίκτυπο στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα.Η ΕΥΥ επιφυλάσσει τα δικαιώματα του εξοπλισμού για διάστημα ενός έτους και μετά μεταφέρεται στο σχολείο. Ο εξοπλισμός μετά το έργο θα παραμείνει στο σχολείο γιατί αυτό είναι το σημείο όπου το eTwinning μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική πρόκληση για τη βελτίωση των κινήτρων στα παραπάνω.

Οι δραστηριότητες STEΑM παρέχουν στα παιδιά  ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας  τους να απαντήσουν σε ερωτήματα και να εμπλακούν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Επιμέλεια άρθρου:  Άννα Μαγκιώση