On line επιμόρφωση με θέμα : “Χρήση εργαλείων ιστού στο Νηπιαγωγείο”

Δίωρη online επιμόρφωση για Νηπιαγωγούς από τις όμορφες Κυκλάδες με θέμα “Εργαλεία ιστού για το Νηπιαγωγείο” πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ..έχοντας την τιμή και τη χαρά να είμαι η κεντρική εισηγήτρια.
Το ιστοσεμινάριο διοργανώθηκε από την Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ 60 Νοτίου Αιγαίου κ Βέλκου Βασιλική (την οποία ευχαριστώ για την πρόσκληση),με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση εργαλείων ιστού για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού απαραίτητου για τον νέο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης ,αφού η επέλαση του κορονοϊού διαμόρφωσε νέα εκπαιδευτικά δεδομένα.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερομένων το ιστοσεμινάριο θα επαναληφθεί αύριο Τετάρτη 20 Μαϊου ,την ίδια ώρα για συναδέλφους Νηπιαγωγούς από Νάξο, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Πάρο, Αντίπαρο, Σύρο και Τήνο.
Στη σημερινή επιμόρφωση συμμετείχαν Νηπιαγωγοί από Άνδρο, Σαντορίνη, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Ανάφη, ‘Ίο, Σίκινο, Κέα, Κύθνο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κίμωλο, Μύκονο και Αμοργό.

Αναμφίβολα τα διάφορα εργαλεία ιστού (web tools) που κυκλοφορούν  στο διαδίκτυο άλλα εντελώς δωρεάν κι άλλα με συνδρομή ,θα μας βοηθήσουν στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και διαμοίρασής του μέσω διαδικτύου, σε μια σχέση αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας .
Θα μας βοηθήσουν επιπλέον στην αρτιότερη οργάνωση της διδασκαλίαςμας ,αφού μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα διαφορετικές πηγές γνώσης.

Εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να είναι η δημιουργία παιχνιδιών μνήμης,ταύτισης,σύγκρισης και σειροθέτησης ,η δημιουργία παζλς και ηλεκτρονικών βιβλίων, η δημιουργία διαδραστικής αφίσας, δημιουργία παρουσίασης κι ανάρτησης εργασιών και πίνακα διαδραστικής επικοινωνίας, η δημιουργία κολάζ, αφίσας, προσκλήσεων και καρτών κ.λ.π.
Έτσι θα προσφέρουμε στα παιδιά μία διδασκαλία που σίγουρα θα είναι ελκυστική και θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους αμείωτο.

    

     

Επιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση