Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Ριζαριού σε vέο Erasmus+ KA1

Στο πλαίσιο του Erasmus+ KA1 ,Staff mobility/ Job Shadowing 2022-2023, Ισπανοί εκπαιδευτικοί από την Μαγιόρκα επισκέφτηκαν την Δευτέρα 23Οκτωβρίου 2023 την πόλη μας και global project1συγκεκριμένα το Νηπιαγωγείο Ριζαριού, με σκοπό την επιμόρφωσή τους στη χρήση της Νέας Τεχνολογίας ,της ρομποτικής και της μεθόδου STEM στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης.
Υπεύθυνη επιμόρφωσης είναι η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού κ. Μαγκιώση ‘Αννα και φορέας υποδοχής το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων.
Οι Ισπανοί συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υποδειγματικές διδασκαλίες με τη συμμετοχή παιδιών τόσο πάνω στη χρήση των ΤΠΕ στο Νηπιαγωγείο ,όσο και σενάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM που επιλέχτηκαν για την επιμόρφωσή τους.
Οι ξένοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στον σχολικό χώρο και παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου μέχρι σήμερα και οι διακρίσεις του και  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις τάξεις, να μιλήσουν με τα παιδιά και να φωτογραφηθούν μαζί τους!
Στο πλαίσιο της εδώ φιλοξενίας τους επισκέφτηκαν επίσης το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, που τοποθετείται στην περιοχή του Ριζαριού και είναι γειτονικό σχολείο με το Νηπιαγωγείο Ριζαριού. Δεν έλειψαν όμως και η διασκέδαση με ρεμπέτικη μουσική και οι έξοδοι στα “Μανάβικα ” όπου γεύτηκαν πιάτα της παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας της περιοχής μας.
20231023 125635   sos 15
Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοι θα παραμείνουν στην πόλη μας μέχρι και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.
Μέχρι τότε έχουν προγραμματιστεί σειρά δραστηριοτήτων με σκοπό τόσο την επιμόρφωση των Ισπανών συναδέλφων ,όσο και τη μύησή τους στην ελληνική κουλτούρα!
20231024 101208   20231023 130054
Η κινητικότητα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Εθνική αρχή της Ισπανίας.
Επιμέλεια άρθρου : ‘Aννα Μαγκιώση