Απονομή του STEM SCHOOL PROFICIENT LABEL !

Mετα την κατάκτηση του BRONZE STEM SCHOOL LABEL ,μέσα σε λίγους μήνες ήρθε και το PROFΙCIENT STEM SCHOOL LABEL!

οθόνης 424Tα σχόλια της ομάδας του STEM SCHOOL LABEL μας γεμίζουν χαρά και περηφάνεια για το όσα καταφέρει το μικρό μας σχολείο!

Dear Anna,

We are very happy to announce that you have obtained the Proficient STEM School Label. Congratulations!What is more, we would like to inform you know that you are very close to becoming an Expert. All you would need to do is to get one more outstanding (published or with bonus points) School Practice Evidence for ‘With industry’.Sincere congratulations and have a great day!

 Best regards,Michalina on behalf of the STEM School Label Team

Το STEM School Label είναι μια κοινή πρωτοβουλία του European Schoolnet, της Ciencia Viva (Πορτογαλία), του Maison pour la Science d’Alsace (Γαλλία), του Κέντρου για την Προώθηση της Επιστήμης (Σερβία) και του Κέντρου Ανάπτυξης της Εκπαίδευσης (Λιθουανία).

02 Competent Hor  03 Proficient Hor

Με το STEM School Label, οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου μπορούν να το αξιολογήσουν  μέσω ενός διαδικτυακού εργαλείου αυτοαξιολόγησης σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζουν ένα σχολείο STEM. Αυτό το εργαλείο αυτοαξιολόγησης  εντοπίσει τους απαιτούμενους τομείς ανάπτυξης και παρέχει εκπαίδευση και πόρους στα υποψήφια σχολεία για να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους STEM σε σχολικό επίπεδο.

Ο στόχος του έργου είναι να καθοδηγήσει τα ευρωπαϊκά σχολεία στην αύξηση του ενδιαφέροντος και των δεξιοτήτων των νέων Ευρωπαίων για το STEM και να παράσχει στα σχολεία τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να εμπλακούν οι μαθητές, οι καθηγητές και άλλοι παράγοντες σε σχετικές δραστηριότητες.

Το STEM School Label περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1) Ανάπτυξη ενός διακρατικού συνόλου κριτηρίων για τον καθορισμό των σχολείων STEM

2) Καθοδήγηση των σχολείων και των ενδιαφερομένων τους στη βελτίωση του επιπέδου των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM στην τάξη, αλλά επίσης ευνοεί τις συνδέσεις και τους δεσμούς με τους ενδιαφερόμενους φορείς STEM εκτός σχολείου

3) Σύνταξη υφιστάμενων καινοτόμων εκπαιδευτικών πόρων STEM χρήσιμων για τα σχολεία προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των δραστηριοτήτων STEM.

4) Ανάπτυξη ενός διακρατικού δικτύου και κοινότητας σχολείων STEM προκειμένου να επιτραπούν δραστηριότητες μάθησης από ομοτίμους

Ιστοσελίδα: https://www.stemschoollabel.eu/

Διάρκεια: 2017 – 2020

Χρηματοδότηση: Erasmus+, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό

Επιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση