” Let’s make a better world! ” Global project 2022-2023

Νέα πρόκληση για το Νηπιαγωγείο μας  με τη συμμετοχή μασ σε ένα παγκόσμιο έργο με τίτλο: “Let’s make a better world “

logo Η περιβαλλοντική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η αειφόρος ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι το σύστημα αξιών της κοινωνίας και της οικονομίας.♻️
Ο κύριος στόχος αυτού του έργου και της ομάδας που δημιουργήθηκε είναι να μοιραστούν παραδείγματα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και να τα κάνουμε πιο ευαίσθητα να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα για όλους τους ανθρώπους.

Environmental intergenerational solidarity, sustainable development and the integration of environmental sensitivity are the value system of society and economy.♻️
The main goal of this project and the created group is to share examples of how we can help children understand the relationship between the natural environment and the quality of life and make them more sensitive to understand that environmental protection is an issue for all people.

Ιδρυτής και συγγραφέας του έργου είναι η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού Μαγκιώση Άννα και συνιδρυτής ο καθηγητής Πληροφορικής Muhammad Idrees από το Goverment Boys High School Jajjah abbsian of khanpur in  Pakistan

To ενώνει πάνω απο 148 εκπαιδευτικούς και 44 χώρες από όλο τον κόσμο!Οι χώρες που συμμετάχουν είναι

Ελλάδα,Πακιστάν,Λετονία,Λιθουανία,Ινδία,Ουγκάντα,Νιγηρία,Κίνα,Ινδονησία, Νεπάλ, Καλιφόρνια,Βιρμανία,Αραβικά Εμιράτα,Αλβανία,Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Πορτογαλία,Ιταλία,Ισπανία,Αιθιοπία,Μολδαβία,Τζαμάϊκα ,Φιλιππίνες Αγρεντινή, Τανζανία, Περού, Ρωσία, Μπαγλαντές, Καμερούν, Καζακστάν, Γκάνα, Αίγυπτος, Τουρκία, Ταυλάνδη,Ρουμανία,Κροατία,Τυνησία,Μαρόκκο,Κύπρο,Ταϊβάν,Μεξικό,Γκάνα και Γεωργία . 

Περίληψη
Προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι σύστημα αξιών της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα για όλες τις χρήσεις, μέσω των σχετικών επιλεγμένων δραστηριοτήτων που προσαρμόζονται στους νέους. μαθητές.
Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά χρησιμοποιώντας πέντε αισθήσεις, θα πειραματιστούν και θα μάθουν τα στοιχεία της φύσης, θα προτείνουν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, θα βρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, θα μοιραστούν τις ιδέες και τη δουλειά τους με παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Με αυτό το οικολογικό έργο θα τονίσουμε επίσης τις πολιτισμικές διαφορές και ομοιότητες. Η οικολογική βάση θα είναι η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συγκρίνουμε το παρελθόν μας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οικοδομήσουμε την εμπειρία.
Με αυτό το έργο θέλουμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των μαθητών, της οικογένειας και ορισμένων φορέων της τοπικής κοινότητας.

Στόχοι

– Γνωριμία με  τον φυσικό κόσμο (τα ζώα και τα φυτά, τα τέσσερα στοιχεία – τον κίνδυνο και τις δυνατότητες τους)
– Απόκτηση  προσωπικής ευαισθησίας για όλα τα είδη ζωής,
– Τι σημαίνει κλιματική αλλαγή
– Γνωριμία με  τα περιβαλλοντικά προβλήματα και  πιθανές λύσεις.
– Ανάπτυξη θετικών  στάσεων για την πρόληψη και επίλυση μελλοντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων,
– Καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων
– Γνωριμία με την κληρονομιά και τον πολιτισμό άλλων ευρωπαϊκών εθνών,
– Κατανόηση  ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γνωριμία με τον τρόπο ζωής τους,
– Αποδοχή  της ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας  και  κοινή συνύπαρξη όλων των λαών με κοινό μέλλον, ενισχύοντας έτσι την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ταυτότητα.

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση