Εκπαιδεύοντας τους μαθητές μας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Συμμετοχή σε διαδικτυακό μάθημα του Saferinternet4kids   

Digital leterasy 1Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Νηπιαγωγείο ? Και βέβαια μπορούμε !https://saferinternet4kids.gr

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να διδάξουμε την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε παιδιά συτής της ηλικίας και να τα κανουμε να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να ξέρουν πως να προστατευσουν τους εαυτούς τους.

Τόσο η χρήση του Διαδικτύου, όσο και η αναζήτηση της πληροφορίας θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν μαθητές και μαθήτριες στην απόκτηση δεξιοτήτων που αφορούν τον ψηφιακό εγγραμματισμό ,ο οποίος συνδέεται :

  • με τον πληροφορικό γραμματισμό,
  • με το γραμματισμό των ΜΜΕ,
  • αλλά και με τον υπολογιστικό γραμματισμό

Όταν ένα άτομο είναι σωστά ενημερωμένο μπορεί να αποφεύγεται όχι μόνον η υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, με τον κίνδυνο του εθισμού και της στέρησης να ελλοχεύει, αλλά και η τυχόν απογοήτευση και δυσπιστία σε σχέση με τις διακινούμενες πληροφορίες και τις παγίδες που πιθανόν υποκρύπτουν.

Το Saferinternet4kids με όμορφες παρουσιάσεις μας βοηθάει στο έγο μας με τον καλύτερο τρόπο. Μια από αυτές είναι να προσεγγισουμε το θέμα μέσα απο ιστορίες απλές και κατανοητές για μικρά παιδια!

Συμμετέχοντας στο διαδικτυακό μάθημα  στις 04/11/2022 διαδικτυακού μάθηματος για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μικρούς μαθητές ,που  πραγματοποιήθηκε στις 10:00 με τη συμμετοχή των παιδιών,η Αθηνά, η Άρτεμη και ο Ερμής  ενημέρωσαν τους  μαθητές Νηπιαγωγείου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και μέσα από δραστηριότητες που προτάθηκαν,ενίσχυσαν  τις γνώσεις τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα.  Μέσα από παραμύθια, κουιζ, παιχνίδια οι μικροί μαθητές μπορούν να μάθουν τι πρέπει να προσέχουν στα πρώτα βηματά τους στον ψηφιακό κόσμο.

Η ενημέρωση διήρκησε δύο διδακτικές ώρες και κατενθουσίασε τα παιδιά που παρακολούθησαν με τη βοήθεια  βιντεοπροβολέα (προτζέκτορα) το μάθημα.

Επιμέλεια άρθρου:  Άννα Μαγκιώση