Νηπιαγωγείο ΡΙζαριού : Συμμετοχή σε δύο νέα σχέδια ERASMUS +KA1 !

Με δυο νεα Ευρωπαϊκά σχέδια Erasmus KA1 ξεκινάει η σχολική μας χρονιά !

sosΤο πρώτο με τίτλο “Let’s work STEM” μεταξύ Ισπανίας κι Ελλάδας και σχολείο υποδοχής το Νηπιαγωγείο Ριζαριού .

Οι Ισπανοί συνάδελφοί μας θα επιμορφωθούν από τις Ελληνίδες Νηπιαγωγούς που υπηρετούν στη σχολική μονάδα πάνω σε θέματα SΤΕΜ και την ενσωμάτωσή τους στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης  στην καθημερνή πράξη.

Επίσης θα παρακολουθήσουν δραστηριότητες ρομποτικής και προγραμματισμού  με και χωρίς τη χρήση διαδικτύου και θα ενημερωθούν για την εβδομάδα κώδικα  (Code Week)

Να σημειωθεί ότι και οι δυο Νηπιαγωγοί έχουν επιμορφωθεί μέσω προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ1 και ΚΑ2 που υλοποίησε το σχολείο μας ,πάνω στο αντικείμενο.

 

 

Το δεύτερο σχέδιο αφορά στη διδασκαλία περιβαλλοντικών δράσεων κι έχει τίτλο “Our eco-school is blooming”.

LOGO 2Και σ΄ αυτό το διμερές σχέδιο επίσης Ισπανοί συνάδελφοί μας θα επιμορφωθούν πάνω στο αντικείμενο από την Προϊσταμένη του σχολείου που ειδικεύεται στο αντικείμενο.

Οι συνάδελφοι θα παρακολουθήσουν Indoor  και   outdoor  δραστηριότητες με συμμετοχή παιδιών και θα μάθουν τον τρόπο υλοποίησής με σκοπό τη μέγιστη απόδοση.

Οι συνεργασίες Erasmus + θεωρούμε ότι πράγματι ανοίγουν φτερά ,εδραιώνουν φιλίες και συνεργασίες και διευρύνουν ορίζοντες!

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

Επιμέλεια άρθρου: Μαγκιώση Άννα