Δράσεις του Νηπιαγωγείου Ριζαριού ως πρεσβευτής των 17 παγκόσμιων στόχων ( in action SDGs week 2021)

» Το δάσος ως πηγή ζωής «

Το δάσος, ένα θέμα πολύ γνωστό στα παιδιά, μας καλεί να το επισκεφτούμε και να εξερευνήσουμε τον μαγικό και όμορφο κόσμο του. Θα καταλάβουμε ότι το δάσος δεν είναι μόνο τα δέντρα αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα που παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας.
Το σχέδιο έχει ως στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα το δάσος και να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του, τις λειτουργίες του και την ανεκτίμητη συμβολή του στον άνθρωπο και στον πλανήτη γη , να αναπτύξουν έναν κώδικα θετικής συμπεριφοράς απέναντι στο δάσος, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που το απειλούν και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της προστασίας του ,αφού υγιή και πράσινα δάση σημαίνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά, μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες δραστηριότητες, άμεσα συνδεδεμένες με όλους τους τομείς ανάπτυξης, (γλωσσικός πολιτισμός, μαθηματικά, περιβαλλοντική μελέτη, φυσικές επιστήμες, φυσική αγωγή, δημιουργία και έκφραση), συμπεριλαμβανομένων των ΤΠΕ, θα μοιραστούν τις ιδέες τους ,θα δημιουργήσουν,θα συζητήσουν τις ανησυχίες τους .θα αποτυπώσουν σε χαρτί τις σκέψεις τους και θα προτείνουν τρόπους για την προστασία του δάσους.

 

  

Με τη συμμετοχή μας στη δράση αυτή ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών σ όλο τον πλανήτη για προστασία των δασών αναλαμβάνουμε ενεργό δράση φυτεύοντας το δέντρο της  ζωής στην αυλή του σχολείου μας  και γινόμαστε ένας από τουσ πρεσβευτές των 17 παγκόσμιων στόχων και συγκακριμένα του στόχου 15 (Ζωή στη στεριά)!!! Η δράση μας καταχωρήθηκε στον παγκόσμιο χάρτη  του Action SDGs Week  2021!

Eπιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση

Αφήστε μια απάντηση