Μια νέα Εθνική κι Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας !

Mία εθνική ετικέτα ποιότητας ήρθε να επιβραβεύσει ένα εξαιρετικό Ευρωπαϊκό Erasmus +σχέδιο του σχολείου μας ,αν και υλοποιήθηκε σε καιρό πανδημίας !
Εννοείται ότι η χαρά εκπαιδευτικών και παιδιών είναι εκδηλη!
Συγχαρητήρια! Μόλις σου απονεμήθηκε η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο «My culture, your culture, our culture» e Twinning and Erasmus + project 2019-2021 .
Το έργο σας αποτελεί μία ωραία ιδέα ενεργοποίησης των μαθητών προκειμένου αυτοί να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μία Erasmus-eTwinning συνεργασία.
Θετικά σημεία:
-η θεματολογία και οι στόχοι που θέσατε
-η επικοινωνία και συνεργασία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο έργο
-το υλικό που δημιουργήθηκε ως παρακαταθήκη ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς
-η ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως η ζωγραφική του γενεαλογικού τους δέντρου, η δημιουργία του οικογενειακού άλμπουμ, οι παραδοσιακοί χοροί, τα παιχνίδια για τη διαφορετικότητα για να αναφέρουμε μερικά από αυτά.
-η χρήση εργαλείων ΤΠΕ από τις εκπαιδευτικούς για την παραγωγή παρουσιάσεων, βιβλίων, κολλάζ και βίντεο
-η αξιολόγηση και διάχυση του έργου που επιτελέσατε!
Ευχαριστουμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του έργου και συνέβαλαν  στην επιτυχία του!
European culture Ann
Το έργο συνέβαλε στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης και στην προετοιμασία του ευρωπαίου πολίτη του αύριο, ο οποίος σέβεται την παράδοση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της ζωής, προετοιμάζοντας τον να είναι σε θέση να αναλάβει δράση και να πάρει σωστές αποφάσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Η εμπειρία συνεργασίας με άλλους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς μπορεί να αλλάξει τη στάση μας και την αντίληψή μας για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας , δημιουργεί πιο υπεύθυνη συμπεριφορά και εμπλουτίζει όλους τους συμμετέχοντες με γνώσεις κι εμπειρία δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς.
Επιμέλεια άρθρου: ‘ Αννα Μαγκιώση