Αγιασμός κι επίσημη έναρξη σχολικού έτους 2021-2022

Ξεκίνησε με χαμόγελα και χωρίς προβλήματα ευτυχώς η νέας μας σχολική χρονιά!
Έγινε κι ο αγιασμός μας ,ενημερώθηκαν και οι γονείς και ξεναγήθηκαν μαζι με τα μικρούλια μας
στις αίθουσες και στο μικρό μουσείο του σχολείου μας.Τα παιδιά δείχνουν ενθουσιασμένα κι ελπίζω
να τους κρατήσουμε αυτό τον ενθουσιασμό μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς .
Γονείς εμπιστευτείτε μας ! Σας θέλουμε δίπλα μας !Χωρίς τη βοήθειά σας τίποτα δε γίνεται!
Εσείς είστε εκείνοι που θα δώσετε γερές βάσεις στα παιδάκια σας .Το σχολείο έρχεται δεύτερο να συμβάλλει σ αυτό και φυσικά έρχεται να καλλιεργήσει δεξιότητες και ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία μας  αλλά και να ενισχύσει τη γνώση για νέα πράγματα .
Τα συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους για την ώρα αυτή είναι πολλά και διαφορετικά όμως με λίγη καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέων τα πάντα ξεπερνιούνται! Σίγουρα για κάποια παιδιά η προσαρμογή τους σ αυτό το νέο περιβάλλον είναι πολύ πιο εύκολη από κάποια άλλα που δυσκολεύονται να συνηθίσουν αυτό το νέο περιβάλλον του σχολείου και προτιμούν τη ζεστή αγκαλιά της μαμάς τους, αλλά είναι ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να μάθουν να …πετούν!
Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο σχολείο που θα φοιτήσει το κάθε παιδί. Είναι ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός στην εξελικτική, εκπαιδευτική και ψυχοκινητική πορεία του κάθε ατόμου. Όλοι εμείς οι ενήλικες, εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουμε σαν προτεραιότητα όπου και αν βρίσκονται τα παιδιά να κάνουμε το κάθε τι για να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα!
   

Μάθετε στο παιδί σας να αυτοεξυπηρετείται (τουαλέτα, πλύσιμο χεριών, τακτοποίηση και φυσικά τρόπους καλής συμπεριφοράς. Στείλτε το πάντα περιποιημένο στο σχολείο. Φροντίστε τα ρούχα του και τα παπούτσια του να είναι άνετα κι όχι «τα καλά «του, γιατί παιδί είναι και θα τρέξει και παίξει και θα πέσει και θα κυλιστεί το χορτάρι! Δεν χρειάζεται να στενοχωρηθεί επειδή λέρωσε τα καλά του ρούχα και θα το μαλώσετε όταν γυρίσει στο σπίτι.( Πράγμα που συμβαίνει κι όλοι το ξέρουμε) Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να το διευκολύνουμε στη δύσκολη αυτή του προσαρμογή, ειδικά των πρώτων ημερών. Μια μεγάλη αγκαλιά κι ένα τρυφερό φιλί είναι το καλύτερό του δώρο γυρνώντας  στο σπίτι!

Να ρωτάτε κάθε μέρα το παιδί σας πώς πέρασε, τι του άρεσε, αν υπάρχει κάτι που το ενόχλησε. Βρείτε χρόνο να συζητήσετε μαζί του ,να πείτε τα νέα σας καθημερινά, έστω και για λίγα λεπτά. Κι όλα θα πάνε καλά! Να είστε σίγουροι!

Για άλλη μια φορά καλή μας χρονιά!
Επιμέλεια άρθρου:  Άννα Μαγκιώση