Τελευταία κινητικότητα (virtual) για το Erasmus+σχέδιο «My culture, your culture, our culture»

Αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως επικοινωνία (Μicrosoft teams)πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus +ΚΑ2 «Μy culture, your culture, our culture» που υλοποιείται απο το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ,το οποίο κι έχει τον γενικό συντονισμό του σχεδίου με υπεύθυνη την προϊσταμένη του κ. Μαγκιώση Άννα.
Στο έργο συμμετέχουν σχολεία από Ελλάδα ,Ποστογαλία, Πολωνία, Ιταλία και Λιθουανία.
Η διάρκεια της τηλεσυνάντησης ορίστηκε στις 6 ημέρες ,απο 7-05/2021 μέχρι και 12 /05/2021 ,ένα τετράωρο την κάθε ημέρα.
Η πρώτη και δεύτερη μέρα της τηλεσυνάντησης και του σεμιναρίου περιελάμβανε εκτός του καλωσορίσματος από παιδιά κι εκπαιδευτικούς του Πολωνικού σχολείου και μια μικρή εικονική περιήγηση στα αξιοθέατα της Κρακοβίας, παρουσιάσεις δραστηριοτήτων του έργου απο τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα καθώς και παρουσιάσεις σχετικές με μεθόδους διδασκαλίας που υποστηρίζουν την πολιτιστική εκπαίδευση στην προσχολική εκπαίδευση και καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατα τη διάρκεια της υλοποίησης των δραστηριοτήτων του έργου.
Στόχος του σχεδίου είναι η καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης στα παιδιά ,αρχίζοντας από πολύ μικρή ηλικία!
Την ευθύνη της διοργάνωσης της τηλεσυνάντησης είχε το πολωνικό σχολείο ,ενω για τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος συνεργάστηκαν απο κοινού οι συντονιστές Ελλάδας και Πολωνίας.
   
   

 

Αν και ο Covid μας στέρησε τη χαρά να ξεναγηθούμε στο ολοκαίνουργιο σχολείο της Πολωνίας και στα αξιοθέατα της όμορφης Κακοβίας η παιδαγωγική ομάδα του σχεδίου της Πολωνίας κατάφερε έστω και διαδικτυακά να μας αποζημιώσει.Οι εργασίες του σεμιναρίου συνεχίζονται!
Επιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση