Δραστηριότητες διάχυσης του Σχεδίου Erasmus+ :»My culture,your culture,our culture»

Στα πλαίσια της διάχυσης του Ευρωπαϊκού προγ/τος  Εrasmus+ ΚΑ 2 ,τομέας σχολικών συμπράξεων με τίτλο  « My culture,your culture,our culture» 2018-2020 που υλοποιείται από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  παρουσίασης  των αποτελεσμάτων του 2ου έτους του έργου , τη Δευτέρα 6  Ιουλίου 2020  και ώρα  16.30 π.μ.  μέσω της πλατφόρμας του e Twinning (e Twinning Live event ) , ενώ την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου , διοργανώθηκε  έκθεση υλικού και παραχθέντων προϊόντων  στο σχολείο.

https://live.etwinning.net/events/event/123864

Στην online παρουσίαση του έργου , παρευρέθηκαν τόσο εκπαιδευτικοί και συντονιστές από τα εταιρικά σχολεία όσο κι εκπαιδευτικοί  της ευρύτερης διεθνούς  εκπαιδευτικής κοινότητας ,αφού η εκδήλωση ήταν ανοικτή για όλους τους εκπαιδευτικούς!

Έτσι μαζί με το τέλος του σχολικού έτους  2019-2020 ολοκληρώθηκαν  και οι δραστηριότητες του δεύτερου έτους μιας ακόμη διεθνούς συνεργασίας  του Νηπιαγωγείου Ριζαριού , με πολλές πολιτιστικές δράσεις και …φαντασία!

Πρόκειται για το ένα από τα τρία Erasmus+ΚΑ2  σχέδια που υλοποιεί το σχολείο μας  με τίτλο «My culture,your culture ,our culture» 2018-2020 και διανύει τη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του, η οποία και παρατάθηκε κατά επτά μήνες αφού λόγω κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα training events.

   

Η παρουσίαση του έργου έγινε από την συντονίστρια του έργου   όπως και των υπολοίπων Erasmus+ σχεδίων του Νηπιαγωγείου Ριζαριού , κ. Μαγκιώση Άννα   και η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επισήμανε  ότι  στόχος αυτού του έργου είναι η αφύπνιση της πολιτιστικής συνείδησης των παιδιών αυτής της ηλικίας ​​για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ,γιατί η ζωή μας και το μέλλον μας είναι αλληλένδετες και εξαρτώνται άμεσα από το παρελθόν μας.Πρέπει να κατανοήσουμε το παρελθόν για να συνεχίσουμε στο μέλλον!

    
Η αξία της πολιτιστικής Εκπαίδευσης σε αυτήν την ηλικία είναι ανεκτίμητη, καθώς η επαφή με τον πολιτισμό ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να καλλιεργήσουν την πολιτιστική τους συνείδηση. Ακολούθησαν παρουσιάσεις δραστηριοτήτων και κοινών προϊόντων από τη μέχρι τώρα υλοποίηση του έργου (προβολές Βίντεο ,online βιβλίων ,  φωτογραφικού υλικού )και παρουσίαση  του ιστότοπου του σχεδίου.

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση