” Τhe teaching of English in pre school education”Eνα ακόμη e Twinning έργο έφτασε στο τέλος του!

Ένα ακόμη e Twinning έργο του Νηπιαγωγείου Ριζαριου με τίτλο” The teaching of English in preschool education” έφτασε στο τέλος του,χωρίς να συναντήσει εμπόδια λόγω της πανδημίας και της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί,αφού πρόκειται για διαδικτυακή συνεργασία μεταξύ σχολείων Εθνικής κι Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του έργου:
https://www.canva.com/…/DAD7I2R…/dQQvN_etYvzbIws1ihqxLA/view

Με στόχο την εισαγωγή κι εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση,ξεκινήσαμε πέρυσι στο σχολείο μας δειλά -δειλά τη διδασκαλία της και διαπιστώσαμε ότι η μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των στόχων μας, ήταν οι πλέον κατάλληλες ,αφού αν και  λειτούργησε σε πειραματικό στάδιο εν τούτοις τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά.

Το έργο ήταν απόρροια του Erasmus+ σχεδίου ΚΑ1 που υλοποίησε το Νηπιαγωγείο Ριζαριού το περασμένο σχολικό έτος με θέμα την Επαγγελματική ανάπτυξη των και βελτίωση της ποιότητας της προσχολικής εκπαίδευσης και τη σχετική επιμόρφωσή μας στη διδασκαλία αγγλικών στο Νηπιαγωγείο.
Τη φετινή χρονιά 2019-2020 αποφασίσαμε – έχοντας πλέον κάποια πείρα- να δημιουργήσουμε ένα e twinning έργο και να μοιραστούμε αυτές τις μεθόδους και τις καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά κι άλλων χωρών της Ευρώπης.
Με την εισαγωγή των αγγλικών δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά πάντα μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες ,να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα ( γνωριμία με την αγγλική αλφαβήτα ,τους αριθμούς ,εκμάθηση λέξεων ,σύνθεση απλών προτάσεων ,εκμάθηση τραγουδιών) μια και η εκμάθησή της αγγλικής είναι απαραίτητη γνώση στην σημερινή εποχή.

Τα παιδιά αγκάλιασαν με προθυμία και έκδηλο ενδιαφέρον όλες τις δραστηριότητες του έργου και μάθαιναν με σχετικά αρκετά γρήγορο ρυθμό!
Συμμετείχαν 2 σχολεία από Ελλάδα ,το Νηπιαγωγείο Ριζαριου (ως ιδρυτικό σχολείο) και το Νηπιαγωγείο Μεσοχωρίου Λάρισας και άλλα τέσσερα σχολεία από Σλοβακία,Τουρκία,Λετονία και Ισπανία!
Το έργο έκλεισε με αρκετά παραχθέντα προϊόντα και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του απ όλα τα σχολεία και κατόπιν  σχετικής αξιολόγησής του!

Η παρουσίαση  του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σχολικού έτους  μέσω διαδικτύου για τους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και μέσω έκθεσης προϊόντων του έργου  που θα λειτουργήσει στο χώρο του σχολείου μας,αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέσα λόγω της πανδημίας (Ιούνιος 2020) για γονείς και κηδεμόνες.

Επίσης θα γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ,έτσι ώστε η δράση να γίνει γνωστή  στην τοπική κι ευρύτερη κοινωνία.

Μια ακόμη εκπαιδευτική εμπειρία ,μία ακόμη υπέροχη διεθνής συνεργασία έφτασε στο τέλος της !Ευχαριστώ ως ιδρύτρια του έργου ,όλους όσους συμμετείχαν στο έργο αυτό και τους συγχαίρω για την άψογη συνεργασία μας και την εκπληκτική δουλειά τους!

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση