Ασκήσεις μαθηματικής σκέψης για παιδιά Νηπιαγωγείου!

Τα  παιδιά του Νηπιαγωγείου είναι σε θέση να  αναπτύξουν απλές μαθηματικές δεξιότητες με την εφαρμογή των ιδεών τους σε καθημερινές πράξεις και προβλήματα.

Σκοπός του προγράμματος των Μαθηματικών για το Νηπιαγωγείο είναι να υποβοηθήσει τα παιδιά μέσα  από βιωματικές καταστάσεις να επεκτείνουν τις πρώτες μαθηματικές γνώσεις τους και να εφαρμόζουν οικείες μαθηματικές δομές σε νέες καταστάσεις. Να επεξεργάζονται και να αξιοποιούν νέα δεδομένα, να συγκρίνουν και να μετασχηματίζουν απλές σχέσεις και διαδικασίες με τη δοκιμή και τον έλεγχο. Να ενδιαφέρονται να επινοούν και να επιλύουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Κατά τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, ομαδικά και ατομικά, τα παιδιά αναπτύσσουν ειδικές ικανότητες όπως να  συγκρίνουν και να συσχετίζουν αντικείμενα, να αντιλαμβάνο­νται κάποιες ιδιότητες, σχέσεις  και συνδυασμούς και τέλος να μετρούν και να αναγνωρίζουν απλά σχήματα στο περιβάλλον.

Να κάποια φύλλα εργασίας που δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη και που  θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με άπλα μαθηματικά ,μένοντας σπίτι και να θυμηθούν τους αριθμούς από το 1 έως και το 10! Κι επειδή η μάθηση στο Νηπιαγωγείο γίνεται μέσα από το παιχνίδι ,τα λαγουδάκια μας είναι έτοιμα να  σας βοηθήσουν να μάθετε τους αριθμούς!

Μετά όμως τα μαθηματικά ένα τραγουδάκι για να ξεκουράσει το μυαλουδάκι μας θα ήταν ότι πρέπει ! Δε νομίζετε?

Μπορείτε λοιπόν να ακούσετε  το  “Αχ κουνελάκι,κουνελάκι ” πατώντας εδώ : https://youtu.be/xXxo18XdyKo  

Και  μια άλλη πρόταση που σας παραπέμπει να χορέψετε τραγουδώντας θα τη βρείτε εδώ :https://youtu.be/9ZXt9J60RM8

Καλή διασκέδαση παιδιά!

Επιμέλεια άρθρου:  Άννα Μαγκιώση