Καιρός για κουκλοθέατρο! » Ο Δράκος μπήκε Καραντίνα «

 Ο Δράκος μπήκε Καραντίνα

Μπορεί να μην βρισκόμαστε κοντά με τους μικρούς μας μαθητές, να μην έχουμε την καθημερινή επαφή μαζί τους, όμως οι νηπιαγωγοί προσπαθούμε  να βρούμε δημιουργικούς τρόπους ώστε να απασχολήσουμε τα «παιδιά» μας έστω κι εξ αποστάσεως.

Πρωταγωνιστές στο βίντεο αυτό είναι ένας δράκος και ο φίλος του ο πελεκάνος, ο Πελέ, που συζητούν στο κάστρο του δράκου «τι είναι τελικά αυτός ο κορονοϊός». Κατά τη διάρκεια της παράστασης μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πώς μεταδίδεται ο ιός καθώς και ότι είναι ανάγκη να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχουν οριστεί «αν αγαπούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Παρουσιάζει στα παιδιά με χιουμοριστικό και καθησυχαστικό τρόπο τους περιορισμούς του κορωνοϊού και τους κανόνες υγιεινής.

Δείτε το βίντεο  εδώ : https://www.youtube.com/watch?time_continue=584&v=4i8B-dKZ_0I  

Προσπαθούμε να στείλουμε στα παιδιά ένα αισιόδοξο μήνυμα, ώστε να καταφέρουν να δουν τη θετική πλευρά της εποχής που βιώνουν, αλλά παράλληλα να ενημερωθούν με έναν τρόπο που αρμόζει στο αναπτυξιακό τους επίπεδο.

Η κούκλα έχει πολύ πιο άμεση επικοινωνία με το παιδί, κεντρίζει το ενδιαφέρον του και το παιδί ταυτίζεται με πτυχές της προσωπικότητας της κούκλας οπότε παίρνει εύκολα πληροφορίες. Είναι βέβαια και ψυχοαπελευθερωτικό μέσο για τα παιδιά.

Ελπίζουμε να σας αρέσει και να διασκεδάσετε μένοντας σπίτι!

Επιμέλεια άρθρου: Παπαγιάννη Αικατερίνη