Μαθήματα ρομποτικής !Η Sammy εν δράσει!

Μπορεί τα σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω του κορονοϊού,όμως οι επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις των εκπαιδευτικών σε STEM και ρομποτική συνεχίζονται από τον  υπεύθυνο συντονισμού της όλης δράσης τον κ Άρη Λούβρη.

Η πρώτη επιμόρφωση έγινε με τηλεκπαίδευση, την εβδομάδα που πέρασε ,όπου μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί των επιλεγμένων σχολείων που συμμετέχουν στη δράση STEM 2.0

Η μέθοδος STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Τα ωφελούμενα σχολεία έχουν ήδη παραλάβει τον ειδικό εξοπλισμό που απευθύνεται στα παιδιά της ηλικίας αυτής (Kids First Coding & Robotics ) και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί το σχολείο μας είναι ένα από αυτά ως e Twinning σχολείο από το 2018.

Όσο για τη Sammy,το ρομποτάκι μας είναι αξιολάτρευτη και σαν επίκαιρη θεματογραφία προσφέρει μια καρδιά στην γη που αιμορραγεί λόγω του κορονοϊού ,σαν ένδειξη συμπαράστασης!Δείτε το βίντεο εδώ:     https://vimeo.com/406530700

Για την εκτέλεση της άσκησης χρησιμοποιήθηκε ο παρακάτω κώδικας

 

Επιμέλεια άρθρου:  Άννα Μαγκιώση