Παιδικά παραμύθια και ιστορίες (on line βιβλιοθήκη free ebook)

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

On line βιβλία  ενάντια στον κορονοϊό ,που θα κάνουν πιο ευχάριστη τη διαμονή μας στο σπίτι.

Δεκάδες παραμύθια για μικρά & μεγάλα παιδιά. Ξεφυλλίστε τα και διαβάστε τα online.

Παιδικά παραμύθια και ιστορίες – ebook και δωρεάν σε μία σελίδα Παιδική βιβλιοθήκη!!

https://www.helppost.gr/free/ebooks/paidika-paramithia-istories-online/

Ας περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο που πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι κι ας καλλιεργήσουμε  την αγάπη των παιδιών μας για το βιβλίο!

Γιατί ένα βιβλίο, μέσα από τις σελίδες του, έχει τη δύναμη να πυροδοτήσει τη φαντασία ενός παιδιού ,να το ενημερώσει ,να το πληροφορήσει,να το ταξιδέψει σε κόσμους άγνωστους και μαγικούς, να του εξάψει την περιέργεια ,να ταυτιστεί με τους ήρωες και να γίνει για λίγο ο πρωταγωνιστής της ιστορίας η του παραμυθιού! Κι αυτό είναι και το ζητούμενο!

     Παιδικό παραμύθι

Το παραμύθι είναι μία φανταστική προφορική διήγηση, που συνήθως αποτελείται από πολλά και διαδοχικά επεισόδια, τα λεγόμενα μοτίβα (το μοτίβο είναι μικρότερη αφηγηματική πρόταση που το συγκρατεί). Διαφέρει από το μύθο, γιατί αυτός είναι μια αλληγορική διήγηση, που έχει στόχο την ηθική διδασκαλία.

Διαφέρει και από την παράδοση καθώς αυτή αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο γεγονός ή πρόσωπο, ή τόπο, και ο λαός την πιστεύει ως αληθινή. Το παραμύθι συγκινεί και ψυχαγωγεί όλους τους λαούς της γης από τα πανάρχαια χρόνια.

Η υπόθεσή του δε δεσμεύεται από τόπο και χρόνο και τα πρόσωπά του είναι φανταστικά. Στα παραμύθια συναντάμε πλήθος από απίθανα και απίστευτα γεγονότα. Αυτά όμως που για το σημερινό άνθρωπο είναι φανταστικά, για τον πρωτόγονο αποτελούσαν τον αληθινό του κόσμο, όπως αυτός τον έβλεπε ή όπως τον εξηγούσε απλοϊκά.

Όλος ο κόσμος του πρωτόγονου ανθρώπου, η θεωρία του για τη γέννηση του κόσμου, ο φόβος του για τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, η πίστη του στη μαγεία, στη δεισιδαιμονία και στις υπερφυσικές ικανότητες των μάγων, η στενή του σχέση με τα ζώα, τα οποία θεωρούσε συντρόφους, τα όνειρα που τον μετέφεραν σε άγνωστους τόπους με τρόπο ανεξήγητο, πέρασε μέσα στα παραμύθια.

Ας ξοδέψουμε δημιουργικά το χρόνο μας κι ευχηθούμε να βγούμε όλοι νικητές απ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε στις μέρες μας!

Επιμέλεια άρθρου:  Άννα Μαγκιώση