ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων, όπως και όλα τα σχολεία της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες για να προφυλαχθούν οι μαθητές και για να μην υπάρξει διασπορά και μετάδοση του κοροναϊού.
 Όσο τα σχολεία θα είναι κλειστά, τα παιδιά εννοείται ότι θα πρέπει να προφυλαχθούν και να μην πηγαίνουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες ,αθλητικούς χώρους, παιδότοπους και άλλους χώρους όπου έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο δεν προφυλάσσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους ενήλικες που ζουν στον ίδιο χώρο μαζί τους, όπως τους παππούδες και τις γιαγιάδες αλλά και άλλα άτομα που είναι ευαίσθητα σε ασθένειες.
Θα πρέπει, όχι μόνο αυτό το διάστημα, αλλά και πάντα να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να πλένουν συχνά τα χέρια τους, να μην τα βάζουν στο στόμα ή τα μάτια.
Αν παρουσιάσουν κάποιο από τα συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο να μην πάνε άμεσα στο νοσοκομείο αλλά να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 1135 για να πάρουν οδηγίες.
Δεν χρειάζεται πανικός αλλά να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη έτσι ώστε να μειωθεί η διασπορά της νόσου. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια προσπάθεια για το καλό όλων μας!
Ας σοβαρευτούμε και ας δείξουμε υπευθυνότητα. Άλλωστε σπίτι μας μας ζητάνε να καθίσουμε.Δεν είναι δα και τόσο τραγικό! Ας αναλογιστούμε ότι κάποιοι αυτές τις μέρες θα δουλεύουν για όλους εμάς με κίνδυνο να μολυνθούν οι ίδιοι,χωρίς να έχουν αυτή τη δυνατότητα.