Δημιουργία νέου e Twinning έργου 2019-2020 με τίτλο: » The teaching of English in preschool education»

Με στόχο την εισαγωγή κι εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση,ξεκινήσαμε πέρυσι στο σχολείο μας δειλά -δειλά τη διδασκαλία της και διαπιστώσαμε ότι η μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των στόχων μας, ήταν οι πλέον κατάλληλες ,αφού το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Φυσικά μας βοήθησε αρκετά η σχετικά επιμόρφωσή μας μέσω του προγράμματος Erasmus+KA1, στην Πολωνία ,τον περασμένο Δεκέμβριο (2018).

Τη φετινή χρονιά αποφασίσαμε – έχοντας πλέον κάποια πείρα- να δημιουργήσουμε ένα e twinning έργο και να μοιραστούμε αυτές τις μεθόδους και τις καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά κι άλλων χωρών της Ευρώπης. Ο τίτλος του έργου είναι » The teaching of English in preschool education»

Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, ως διεθνούς γλώσσας, είναι σήμερα απαραίτητη και πρέπει να διδαχθεί από νεαρή ηλικία.
Μέσω της συνεργασίας μας με άλλους  εκπαιδευτικούς της Ευρώπης θα μάθουμε πώς τα αγγλικά μπορούν να διδάσκονται στα παιδιά της μέσης ηλικίας (μέθοδος, εκπαιδευτικοί πόροι και συναφές υλικό) ώστε να μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα σπουδών μας και να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες εκμάθησης αγγλικών στο Νηπιαγωγείο.
Οι εκπαιδευτικοί θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις ιδέες τους και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και μεθόδους διδασκαλίας αγγλικών.

Με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα, να μάθουν το αγγλικό αλφάβητο, να μάθουν αγγλικά τραγούδια, απλά λόγια και σύντομες προτάσεις, να προετοιμάσουν τις κάρτες των Χριστουγέννων και να ανταλλάξουν τις επιθυμίες τους, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και την πόλη τους, να συνθέσουν απλά ποιήματα και ιστορίες, να ζωγραφίσουν τις εντυπώσεις τους και μέσω αυτών των δραστηριοτήτων να αισθανθούν τη χαρά της δημιουργίας και να κερδίσουν τον ενθουσιασμό και την ενθάρρυνση να μάθουν αγγλικά.

Η παρουσίαση  του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έργου (Ιούνιος 2020)με τη συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων και θα γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων του έτσι ώστε η δράση αυτή να γίνει γνωστή  σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,στην τοπική κι ευρύτερη κοινωνία.

Αναμενόμενα αποτελέσματα 

Θα  δώσουμε στα παιδιά κάθε ευκαιρία  να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να αυτοσχεδιάσουν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να ανακαλύψουν το εύρος των ταλέντων τους και  να μάθουν αγγλικά μέσα από παιγνιώδεις  δραστηριότητες που θα είναι τόσο αυθόρμητες όσο και οργανωμένες  .Στο τέλος του έργου, τα παιδιά θα έχουν αναπτύξει την περιέργεια και τον ενθουσιασμό τους για την αγγλική γλώσσα ,κάτι που θα βοηθήσει αναμφίβολα στην  εκμάθηση των αγγλικών στα επόμενα χρόνια.