Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου Ριζαριού σε θέματα νέας τεχνολογίας μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

  Με στόχο την ενθάρρυνση της επί πλέον κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου Ριζαριού Τρικάλων και κατόπιν έγκρισης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας τον περασμένο Σεπτέμβριο του σχεδίου Erasmus+ ΚΑ1 Κινητικότητας εκπαιδευτικών με τίτλο

 “Επαγγελματική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας της προσχολικής εκπαίδευσης”

δύο εκπαιδευτικοί από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού επισκέφτηκαν  το Νηπιαγωγείο  Vrtec Jelka  της  Λιουμπλιάνα  στη Σλοβενία  με σκοπό την επιμόρφωσή τους σε θέματα νέας τεχνολογίας και τη χρήση νέων εργαλείων ιστού. Πρόκειται για τις εκπαιδευτικούς Μαγκιώση Άννα και Παπαγιάννη Αικατερίνη.

Συντονιστής του σχεδίου κινητικότητας και υπεύθυνη για την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας είναι η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Μαγκιώση Άννα, η οποία και διαθέτει εξαιρετική πείρα στη διαχείριση διακρατικών σχεδίων.

Η παρακολούθηση ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου αλλά και η τοποθέτηση και διδασκαλία σε ένα σχολείο μιας άλλης χώρας αναμφίβολα είναι σημαντική πρόκληση για έναν εκπαιδευτικό και δίνει ευκαιρίες για απόκτηση εμπειριών και γνώσεων, περικλείοντας την Ευρωπαϊκή διάσταση σε κάθε της μορφή, μέσω της συναναστροφής και ανταλλαγής απόψεων με ξένους συναδέλφους.
Με τη συμμετοχή τους  στη μαθησιακή αυτή εμπειρία οι συμμετέχοντας εκπαιδευτικοί  αναβάθμισαν την επαγγελματική τους κατάρτιση ,εμπλουτίζοντας συγχρόνως το βιογραφικό τους σημείωμα και βελτίωσαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σχετικά με τη χρήση ΤΠΕ ,σαν μέσο επικοινωνίας και παρουσίασης και είναι πλέον σε θέση να δημιουργήσουν νέα περιβάλλοντα μάθησης με την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην καθημερινή  διδασκαλία προς όφελος των παιδιών, που θα μαθαίνουν μέσα από πιο ευχάριστες κι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

      

Οι δύο εκπαιδευτικοί μετά την επιμόρφωσή τους και την επιστροφή τους στην τάξη έχουν αναλάβει την υποχρέωση να  παρουσιάσουν τις νέες γνώσεις τους και  να μοιραστούν  την εμπειρία τους με  τους υπόλοιπους συναδέλφους  τους.

-να συμπεριλάβουν τη νέα   γνώση  στην καθημερινή τους διδασκαλία ,κάνοντας τις σχετικές προσαρμογές όπου χρειαστεί.

Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, η επαφή με νέες μεθόδους και η επιπλέον επιμόρφωση αποτελούν εργαλεία στα χέρια εκπαιδευτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν τη μάθηση ένα βήμα πιο κάτω.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας και είναι διάρκειας ενός έτους.

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση