Φτιάχνοντας μαρμελάδα!

Μαθαίνοντας για τα φρούτα τα παιδιά έμαθαν για τη θρεπτική τους αξία , έμαθαν το όνομά τους ,δοκίμασαν τη γεύση τους,μάθαμε τι μπορούμε να κάνουμε από τα φρούτα  κι αποφασίσαμε να καλέσουμε τις μαμάδες και τις γιαγιάδες τους να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε μαρμελάδες !Αναλάβαμε όλοι δράση και το αποτέλεσμα και πάλι μας δικαίωσε. Συγκρίναμε τη σπιτική μαρμελάδα μ ‘ αυτή του εμπορίου και διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ πιο νόστιμη! Μάθαμε ακόμη ότι οι γιαγιάδες μας παλιότερα έφτιαχναν μαρμελάδες από μόνες τους  στο σπίτι  και δεν τις αγόραζαν κι ότι ακόμη μέχρι και σήμερα κάποιες νοικοκυρές  το συνεχίζουν.Η δράση συνδι’αστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ KA2 με τίτλο

«Μy culture, your culture ,our culture »   Ένα έργο που ενώνει 5 αχολεία απο το βορρά και το νότο της Ευρώπης (Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία ,Πορτογαλία και Ιταλία) κι ‘εχει θέμα την παράδοση και τον πολιτισμό !

Παιδιά ,εκπαιδευτικοί ,μαμάδες και γιαγιάδες που συμμετείχαμε στη δραστηριότητα αυτή  εκείνη τη μέρα πραγματικά το απολαύσαμε και είδαμε πόσο όμορφα νοιώθουν τα παιδιά όταν αισθάνονται την παρουσία των δικών τους ανθρώπων μέσα στην τάξη και δημιουργούν μαζί τους!

       

Επιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση