Καιρός για παραμύθια!

Καιρός για παραμύθια!

Τι πιο όμορφο από την αφήγηση  ενός παραμυθιού με ακροατές μικρά  παιδιά!Πόσο μάλλον όταν αυτό το παραμύθι είναι χριστουγεννιάτικο και απαιτεί τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών.

 Περιμένοντας τα Χριστούγεννα προσκαλέσαμε στο Νηπιαγωγείο μας τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ Κατερίνα Παπανικολοπούλου η οποία και μας διάβασε ένα  όμορφο παραμύθι που έγραψε η ίδια με τίτλο: “H Σταρένια,o Μύλος και τα ξωτικά”

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά ενσαρκώνοντας τους ρόλους του παραμυθιού και πραγματικά απόλαυσαν ως το τέλος τη δραματοποίηση της ιστορίας!

Στο τέλος είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη συγγραφέα ,η οποία τους εξήγησε πως γίνεται ένα βιβλίο , και με χαρά προσφέρθηκε να τους λύσει τις απορίες που είχαν!

   

  

Η συγγραφέας φεύγοντας μοίρασε δωράκια στα παιδιά ,ανταλλάξαμε όμορφες ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και μας υποσχέθηκε να ξανάρθει κοντά μας τη νέα χρονιά για να μας πει ένα άλλο χειμωνιάτικο παραμύθι με τον ερχομό της νέας  χρονιάς! Τελικά υπάρχουν τόσο απλοί τρόποι να δώσεις χαρά στα παιδιά!

  

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση