Δράσεις στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus + του Νηπιαγωγείου Ριζαριού

Εθιμοτυπική συνάντηση ξένων εκπαιδευτικών με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης  στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus + του Νηπιαγωγείου Ριζαριού με τίτλο “My culture,your culture ,our culture”

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ,KA2 Τομέας Σχολικών Συμπράξεων ,που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Ριζαρίου,με θέμα “My culture,your culture,our culture” ομάδα εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης επισκέφτηκαν την πόλη μας ,συναντήθηκαν με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής μας και συμμετείχαν σε προγραμματισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τον πολιτισμό και τη παράδοση μας.  Οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για τη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη των  εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο της πόλης κ Παπαστεργίου Δημήτρη.Την ομάδα συνόδευαν η αντιδήμαρχος κ. Δήμα Ντίνα ,ο αναπληρωτής Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν Τρικάλων κ. Κωνσταντάκος Γεώργιος και η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Άννα Μαγκιώση ,η οποία έχει και το γενικό συντονισμό του όλου προγ/τος.

        

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Ο βασικός σκοπός του έργου είναι να εκπαιδεύσει άτομα, ενσωματωμένα στην πολιτιστική ταυτότητα της εποχής μας προσεγγίζοντας με σεβασμό και κατανόηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς,  βλέποντας τον πολιτισμό ως χώρο δημιουργίας, που οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Επιμέλεια άρθρου

΄Αννα Μαγκιώση