Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά!

Να λοιπόν που έφτασε η ώρα να ξαναγυρίσουμε στα σχολεία!

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει επίσημα η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες παιδιά θα επιστρέψουν στην τάξη τους ,όμως είναι και κάποια άλλα που για πρώτη φορά θα περάσουν την πόρτα του Νηπιαγωγείου!  Τα συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους για την ώρα αυτή είναι πολλά και διαφορετικά όμως με λίγη καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέων τα πάντα ξεπερνιούνται!

Σίγουρα για κάποια παιδιά η προσαρμογή τους σ αυτό το νέο περιβάλλον είναι πολύ πιο εύκολη από κάποια άλλα που δυσκολεύονται να συνηθίσουν αυτό το νέο περιβάλλον του σχολείου και προτιμούν τη ζεστή αγκαλιά της μαμάς τους, αλλά είναι ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να μάθουν να …πετούν!

Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο σχολείο που θα φοιτήσει το κάθε παιδί. Είναι ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός στην εξελικτική, εκπαιδευτική και ψυχοκινητική πορεία του κάθε ατόμου. Όλοι εμείς οι ενήλικες,εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουμε σαν προτεραιότητα όπου και αν βρίσκονται τα παιδιά να κάνουμε το κάθε τι για να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα!

‘Ενα κατάλληλα διαμορφωμένο σχολικό περιβάλλον κι ένας εκπαιδευτικός που θα περιμένει το παιδί με χαμόγελο ,έτοιμος να του λύσει τις απορίες του,να συζητήσει μαζί του ,να το εμψυχώσει  και να το καθοδηγήσει  είναι τα καταλληλότερα υλικά για να πετύχει η συνταγή μας και θα κάνει το παιδί σιγά σιγά να αγαπήσει το σχολείο! Γιατί το Νηπιαγωγείο  είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών και πρέπει να είναι ένας χώρος γαλήνης και χαράς, που τους παρέχει ασφάλεια, ζεστασιά, ευκαιρίες για μάθηση κι εμπειρίες από την οικογενειακή και κοινωνική ζωή, απαραίτητες για τη ζωή τους.

Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκτούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους  στα νηπιαγωγεία σημαδεύουν όλη τη μετέπειτα ζωή τους και είναι θεμελιώδους σημασίας για την ομαλή ανάπτυξή τους σε μια υγιή και πλήρως αναπτυγμένη προσωπικότητα. Το Νηπιαγωγείο μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζει προάγει την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Θέτει στόχους, οριοθετεί συμπεριφορές ,διαμορφώνει χαρακτήρες.Μέσα από το πρόγραμμα ενός Νηπιαγωγείου καλλιεργούνται βασικές έννοιες και δεξιότητες που προάγουν την πρωτοβουλία, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα,τον σεβασμό,την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αυτοεκτίμηση.

Γονείς εμπιστευθείτε και κάντε σύμμαχό σας τον εκπαιδευτικό του παιδιού σας. Η εμπειρία του μπορεί να αποβεί χρήσιμη σε διάφορες καταστάσεις και οι τυχόν  υποδείξεις που θα κάνει δεν έχουν κακή πρόθεση . Συζητήστε τυχόν απορίες ή προβλήματα που έχουν σχέση με το παιδί σας και  μέσα από τη συνεργασία αυτή σίγουρα  θα βρεθεί η καλύτερη λύση.’Αλλωστε εμπιστεύεστε στα χέρια του ότι πολυτιμότερο έχετε : το ίδιο σας το παιδί!

‘Ηρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξουμε το σχολείο μας και την αγκαλιά μας για όλους τους παλιούς και νέους μικρούς μας φίλους και μακάρι η νέα αυτή σχολική χρονιά να κυλήσει όμορφα και δημιουργικά!Καλή μας αρχή!