“When the expression and creativity meet the fantasy of little children” (e twinning 2017-18)

“When the expression and creativity meet the fantasy of little children”

Το έργο τιμήθηκε με το πρώτο εθνικό βραβείο στον 13 ο   e twinning πανελλήνιο διαγωνισμό  2018

  

Περίληψη σχεδίου κι ενδεικτικά προϊόντα

Υλοποιώντας ένα ακόμη εξαιρετικό   e twinning έργο  με τίτλο :  “When the expression and creativity meet the fantasy of little children” στο Νηπιαγωγείο μας ,προέκυψαν εκπληκτικές δημιουργίες και η φαντασία των μικρών παιδιών πραγματικά απογειώθηκε.

Ιδρυτής και συντονίστρια κι  αυτού του  προγράμματος  ήταν η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου μας  Μαγκιώση Άννα.  Στο έργο συμμετείχε και η συνάδελφος Παπαγιάννη Αικατερίνη.

Για την επίτευξη των  στόχων του έργου  επιλέξαμε συναφείς δραστηριότητες του τομέα “δημιουργία κι έκφραση ” (συμπεριλαμβανομένων των ΤΠΕ) στο Νηπιαγωγείο σε συνδυασμό με την φαντασία των παιδιών αυτής της ηλικίας  και την παιδοκεντρική μέθοδο DEWEY (Learning by doing), που βάζει σε πρώτο πλάνο την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών κι ευνοεί την ανάπτυξη πρωτοβουλιών εκ μέρους των παιδιών ,η δε διδασκαλία είναι συμμετοχική και δεν αποβλέπει μόνο στη μετάδοση των γνώσεων αλλά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, που είναι και ο κυρίαρχος στόχος μας.

Κύριο πρόσωπο κι αυτού του έργου ήταν τα ίδια τα παιδιά,που έφτιαξαν καταπληκτικές ατομικές κι ομαδικές εργασίες ,μοιράστηκαν ρόλους και κουστούμια για τα θεατρικά,έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες κι έγραψαν τις ευχές τους ,δημιούργησαν και εικονογράφησαν πολύ όμορφες ιστορίες και ποιήματα. Εξοικειώθηκαν με τη χρήση και κάποιες βασικές έννοιες του υπολογιστή ,ζωγράφισαν για τις ανάγκες του έργου και κάποια απ’ αυτά τα έργα έγιναν online παζλς ,έμαθαν στα αγγλικά λέξεις και τραγούδια κι έφτιαξαν υπέροχες δημιουργίες κι αφίσες για την ειρήνη,το περιβάλλον,τα δικαιώματα του παιδιού ,την Ημέρα της Ευρώπης και του e Twinning,απολαμβάνοντας κάθε στιγμή αυτού του έργου.

Από τα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα του έργου,θεωρούμε την κοινή μας ιστορία “Το ταξίδι μιας σταγόνας νερού” που έγραψαν κι εικονογράφησαν τα παιδιά των σχολείων όλων των σθμμετεχουσών χωρών και τη συλλογή ποιημάτων του φθινοπώρου και της άνοιξης

Το πρόγραμμα αυτό βοήθησε στην προώθηση της επικοινωνίας ,της πρωτοβουλίας, της εφευρετικότητας ,του αυτοσχεδιασμού αλλά και της δημιουργικότητας των παιδιών μέσω των ευκαιριών που προσφέρονται από το πειραματισμό με διαφορετικά υλικά και τεχνικές και μέσω των εργαλείων των ΤΠΕ . Βοήθησε επίσης τα παιδιά στο να συνειδητοποιήσουν ότι η τέχνη είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.Το πρόγραμμα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης από την Εθνική  e twinning Αρχή

Ακολουθούν ενδεικτικά παραχθέντα προϊόντα.  Για τυχόν πρόσωπα των παιδιών που εμφανίζονται στα βίντεο υπάρχει αντίστοιχη γραπτή συναίνεση των γονέων τους.Το φωτογραφικό υλικό υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Η μουσική και τα τραγούδια που χρησιμοποιούνται ανήκουν στη μουσική βιβλιοθήκη του Youtube.

 

Παρουσίαση του  e twinning προγράμματος

 “When the expression and creativity meet the fantasy of little children” 

Συνθέτοντας το ουράνιο τόξο


Δείτε στο Slide.ly

Τυπώματα φύλλων με φθινοπωρινά χρώματα


Δείτε στο Slide.ly

Δημιουργικότητα και μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο!


Δείτε στο Slide.ly

Χειμωνιάτικες πινελιές!


Δείτε στο Slide.ly

Λουλούδια του αγρού


Δείτε στο Slide.ly

Ζωγραφίζοντας το βυθό!


Δείτε στο Slide.ly