Κυκλοφοριακή αγωγή- Του δρόμου του ασφαλές

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται στα εργαστήρια δεξιοτήτων του  Νηπιαγωγείου Ράχης με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και τίτλο “Του δρόμου το ασφαλές”,  πραγματοποιήθηκε συνεργατική δράση με το Δημοτικό Σχολείο Ράχης και εκπροσώπους από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας. Οι μαθητές και μαθήτριες διδάχτηκαν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και συμμετείχαν σε ομαδικά βιωματικά παιχνίδια έμαθαν για τη σωστή χρήση του ποδήλατου και την κίνησή του στο δρόμο καθώς και για την ασφαλή μετακίνησή τους ως επιβάτισσες και επιβάτες αυτοκινήτου.

Με την βοήθεια του κυρίου Φάνη, του γυμναστή του δημοτικού σχολείου τα παιδιά έφτιαξαν ποδηλατόδρομο στην πίσω αυλή του σχολείου.

Μέσα στην αίθουσα παίξαμε βιωματικά παιχνίδια, μάθαμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ότι περνάμε μόνο από τη διάβαση πεζών και πάντα με το πράσινο ανθρωπάκι.

Φτιάξαμε τα σήματα κυκλοφορίας. Αξιοποιήσαμε τις γνώσεις μας στα σχήματα και κατηγοριοποιήσαμε τις πινακίδες.

Φτιάξαμε παζλ.

Τελικά διασκεδάσαμε μαθαίνοντας και μάθαμε διασκεδάζοντας! Πάντα το κάναμε και πάντα θα το κάνουμε! Όπως και να λέγονται, εργαστήρια δεξιοτήτων, προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής, ευέλικτη ζώνη, εμείς θα προσπαθούμε να μαθαίνουμε τον κόσμο σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τα ενδιαφέροντά μας!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση