ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπ/γείου Προμάχων, ευχαριστεί θερμά την Αντιδήμαρχο καθημερινότητας και πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Αλμωπίας, κυρία Νάνου Πολυξένη, για την αποδοχή της πρότασής μας, να γίνει μέλος της περιβαλλοντικής επιτροπής του σχολείου μας, ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η περιβαλλοντική επιτροπή απαρτίζεται από το εκπαιδευτικό προσωπικό, εκπροσώπους των μαθητών, των γονέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης , το προσωπικό καθαριότητας της σχολικής μονάδας και συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Νηπιαγωγείου μας στο πρόγραμμα των ‘οικολογικών σχολείων’. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένο από το ΥΠΑΙΘ που αποτελεί διεθνές δίκτυο, με συντονιστή το fee ( ίδρυμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης- foundation for environmental education) και εθνικό χειριστή για την Ελλάδα την Ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η αλλαγή της στάσης των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να μετατραπούν σε αειφορικά.

Τα θέματα που θα αναπτύξουμε το τρέχον σχολικό έτος είναι:

α) τρέχει, τρέχει το νερό…

β) περπατώντας η δόξα μονάχη… για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ‘21.

Κυρία Αντιδήμαρχε, ευχαριστούμε πολύ, για τη συμβολή σας στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των δράσεων  και που δεχτήκατε να είστε ο συνδετικός κρίκος του σχολείου μας με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

    Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                                                       

Αφήστε μια απάντηση