ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, διαβάσαμε με τα παιδιά το βιβλίο “Η τσεπούλα και ο κουμπαράκος”. Έπειτα συζητήσαμε για τα χρήματα και την αξία τους, κατανοήσαμε τον όρο περισσότερα- λιγότερα και φυσικά είδαμε διάφορα είδη κουμπαράδων.

Έτσι, και έχοντας ως έμπνευση τους κουμπαράδες, φανταστήκαμε και ζωγραφίσαμε το πώς θα θέλαμε να ήταν ο δικός μας κουμπαράς.

Τέλος

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Στο νηπιαγωγείο μας ξεκινήσαμε την προσέγγιση  της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας μέσα από εποπτικό υλικό, κουκλοθέατρο και βιβλία. Για να τιμήσουμε τους ήρωες του 1940 κατασκευάσαμε  το «βροντερό ΟΧΙ»,  «το θρυλικό ΑΕΡΑ», τους «γενναίους αλεξιπτωτιστές» και φυσικά την «Ελληνική σημαία».

Επιπλέον το υλικό που είδαμε από σύγχρονους αλλά και παλιούς πολέμους,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΑΠΑΝΕ .ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕ ΧΤΥΠΑΝΕ

 

Στο πλαισιο της συνεργασιας  και της φιλιας  διαβασαμε το παραμυθι << ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕ ΧΤΥΠΑΝΕ .ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΑΠΑΝΕ>>Αφου  διαβασαμε  το παραμυθι  και ζωγραφισαμε τι μπορουν να κανουν τα χερακια μας  φτιαξαμε  την παρακατω  αφισα.

 

χερια που αγαπανε 2 » Διαβάστε όλο το άρθρο