Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Γιορτάστε παρέα με τον Ραφτάκο των λέξεων»

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα | Κατηγορία Δραστηριότητες | , στις 17-12-2022

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στη διαδικτυακή εκδήλωση με τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, με τίτλο: «Γιορτάστε παρέα με τον Ραφτάκο των λέξεων», με αφορμή τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας του βιβλίου (Πέμπτη, 15/12/2022, 8:30 π.μ.)

1 3

Στην πρόσκληση που μας έστειλαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μας είπαν: «Μικροί και μεγάλοι μετράμε πλέον αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς, η γιορτή στην καρδιά του χειμώνα, που μπορεί να έχει κρύο, αλλά που με τις πράξεις και τα λόγια μας μπορούμε να προσφέρουμε ζεστασιά στους γύρω μας. Όπως, δηλαδή, έκανε και ο αγαπημένος μας Ραφτάκος των λέξεων, που έραβε τα ρούχα του με τέτοιον τρόπο ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι».

Αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και καλέσαμε και τους μαθητές/τριες της Α’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου να συμμετέχουν μαζί μας στη δράση.

Την Πέμπτη 15/12/2022 λοιπόν, στις 8.30 το πρωί, σε συνεργασία με τα παιδιά της Α΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου και τη δασκάλα τους κα. Μαριάννα Ζωτικα, μαζευτήκαμε στο χώρο του Νηπιαγωγείου για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την εκδήλωση.

2 4

Ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίριδα Σαμαρτζή μας περίμεναν ζωντανά, στην ψηφιακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ακούσαμε την ιστορία του Ραφτάκου, συζητήσαμε γι’ αυτήν και με τη βοήθεια του κ. Παπαθεοδούλου (ο οποίος μας έδειξε δυο ενδιαφέρουσες κατασκευές και μας έδωσε ιδέες – ειδικά η χαρτοδιπλωτική μας εντυπωσίασε!) φτιάξαμε όμορφες δημιουργίες στην τάξη μας και περάσαμε υπέροχα.

3 3

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

(πηγή βιογραφικών και φωτογραφιών: https://www.metaixmio.gr)

Screenshot 2 Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Από το 1999 γράφει, μεταφράζει και διασκευάζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου (2011, 2012, 2013, 2014, 2017), έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικιανά, βασκικά, καταλανικά, γαλλικά, κινέζικα, σουηδικά, κορεάτικα, αγγλικά και ιαπωνικά κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του θα ανακαλύψετε στο www.antonispapatheodoulou.com.

Screenshot 3 Η Ίρις Σαμαρτζή είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Η δουλειά της έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα διδάσκει εικαστικά σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Περισσότερα για την ίδια και τη δουλειά της θα βρείτε στο www.irissamartzi.com.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση