Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γης στο Νηπιαγωγείο Πυργίου 

Σήμερα, στην δεύτερη μας μέρα μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα, το Νηπιαγωγείο Πυργίου γέμισε με χρώματα, χαμόγελα και όμορφα μηνύματα αγάπης προς τη Γη μας!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με την καθοδήγηση των διδασκαλισσών Αγγλικών & Συμπεριληπτικής εκπαίδευσης συμμετείχαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα αφιερωμένη στην Ημέρα της Γης, κατά την οποία με εργαλείο, ξύλινα πιρούνια, φιλοτέχνησαν ένα πρωτομαγιάτικο λιβάδι, μια υπέροχη εικόνα της συγκλονιστικής βιοποικιλότητας, στην πιο ελπιδοφόρα στιγμή της γης, όταν είναι ανθισμένη..! Μέσα από αυτή την ευχάριστη κατασκευή, τα παιδιά έστειλαν δυνατά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ώρα των Αγγλικών. Άλλωστε τα συνθήματα “Love the Earth”, ” Recycle”, “I can help the Earth” πρωτακούστηκαν, ας το ομολογήσουμε στις πλούσιες χώρες της Βόρειας Ευρώπης & Αμερικής.
Η 22 Απριλίου ορίστηκε ως Διεθνής Ημέρα της Γης το 2009 από τα Ηνωμένα Έθνη και εορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου κάθε χρόνο. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η κινητοποίηση όλων των ανθρώπων που ζουν στη Γη, μικρών και μεγάλων, για ένα καθαρό πλανήτη. Την ημέρα αυτή τη γιορτάζουμε χάρη στον John McConnell, γιο Αμερικάνου Ιεροκήρυκα και περιοδεύοντος γιατρού, ο οποίος πρωτοποριακά σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο πρότεινε να οριστεί μία ημέρα προς τιμή της Μητέρας Γης.
