Βικτώρια Τσινταράκη

Καλό καλοκαίρι!

Σήμερα τελείωσε και επίσημα πλέον , η σχολική χρονιά… !!!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, παρέλαβαν τους φακέλους με τις εργασίες τους (λίγες αλλά ουσιαστικές!), το Ενθύμιο τους και κάποιες κατασκευές από το τελευταίο μας project. Επίσης , ήδη από χτες σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν cds με φωτογραφικό υλικό , βίντεο κ.α. από όλη τη σχολική χρονιά (portfolio).

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και συναισθήματα με όλους εσάς τους επισκέπτες του blog μας.

Κάνοντας μια απόπειρα απολογισμού της σχολικης χρονιάς , θα έλεγα πως ήταν πράγματι μια αρκετά όμορφη χρονιά , καθώς οι βασικοί στυλοβάτες ήταν 20 υπέροχα νήπια , που καθημερινά με ενέπλεκαν και τελικά με παρέσυραν σε ποικίλες περιπέτειες ανακάλυψης πραγμάτων κ.α.

Είκοσι υπέροχα πλασματάκια που ακόνισαν την σκέψη τους  -μέσα από καθημερινούς προβληματισμούς που τίθονταν- , που έμαθαν στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής ζωής -ευγένεια, σεβασμός, κατανόηση προς το συνάνθρωπο, προσφορά πραγμάτων σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη-  , που απέκτησαν οικολογική συνείδηση – κάνοντας επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών , ανακύκλωση, τηρώντας καθημερινά πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και νερού- , που συνεργάστηκαν μαθαίνοντας το ένα από το άλλο , που είχαν την ευκαιρία να εξωτερικεύσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους -δημιουργώντας καλλιτεχνήματα ξεχωριστά και αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητας του κάθε παιδιού-.

Αυτές ήταν και οι 5 βασικές επιδιώξεις , όπως τις είχα θέσει στην αρχή της χρονιάς και είμαι ευτυχισμένη που ικανοποιήθηκαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό!!! Τώρα , το μόνο που πραγματικά εύχομαι και ελπίζω κλείνοντας , είναι να υπάρξει μια συνέχεια κάποιων καλών πρακτικών που έλαβαν φέτος χώρα στο τμήμα μας , στο σπίτι , μα και στο Δημοτικό!!! 

Στο σημείο αυτό , θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά για τα δώρα που μου πρόσφεραν , αλλά κυρίως για τις ζεστές αγκαλιές και τα ειλικρινή χαμόγελα!!!

Δεν φαντάζεστε την χαρά που εισέπραξα σήμερα , αλλά και καθημερινά , αντικρύζοντας τα χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά!!!

Σας αναρτώ το δώρο της Αφροδίτης, που με συγκίνησε πραγματικά:

Μήνυμα προς τους γονείς του τμήματός μας:

Αγαπητοί γονείς , αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την αμέριστη συμπαράσταση , για τα ευγενικά σας λόγια και για την συνεργασία σας!!! Δε σας κρύβω πως τα σχόλια σας στο Βιβλίο των Αναμνήσεων με γέμισαν χαρά και ικανοποίηση! Κλείνοντας , θα σας παρακαλούσα να αφιερώστε χρόνο με τα παιδιά σας , ώστε να δείτε το περιεχόμενο των φακέλων τους , ζητώντας τους να σας εξηγούν τί έχουν κάνει! Πιστέψτε με , αξίζει τον κόπο!!!

Να στε όλοι καλά!!!

Καλό καλοκαίρι!!!

Φιλικά

Βικτώρια Τσινταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων