Βικτώρια Τσινταράκη

Σπύρος και Μαργαρίτα…

Ο Σπύρος , μας παρουσιάζει πώς πέρασε με την Μαργαρίτα , κι έπειτα ακολουθούν οι ερωτήσεις… Αναρτώ ένα μόνο μέρος της συζήτησης , που αφορά στην επικαιρότητα και πώς αυτή γίνεται αντιληπτή από τα παιδιά.

Άγγελος Α. Είδατε λίγη τηλεόραση με τη Μαργαρίτα;

Σπύρος Είδαμε με τον παππού μου την Παρασκευή για κάτι επείγον… ναι το απόγευμα , γιατί … το διάβασες κι εσύ κυρία; Γιατί οι τέτοιοι με το τέτοιο πήγαν τράπεζα…

Σπύρος Την Παρασκευή για κάτι επείγον που είχε στην τηλεόραση , γιατί η θεία μου δουλεύει στην Eurobank και κάτι ξαφνικό ακούστηκε… Ήμασταν έξω γιατί θέλαμε να παίξουμε με το Γιώργο και μετά ακούσαμε για κάτι ειδήσεις γιατι έχουμε μπρίζες έξω… Τσούγκρισαν αυγά και σπάσανε τ’ αυγά για τον Απρίλιο … η Εθνική τράπεζα με την Eurobank. Αυτές τσουγκρίσαν… ‘κάναν πόλεμο δηλαδή… για να δούμε ποιός θα νικήσει για να πάρει την Eurobank και τελικά νίκησε η Eurobank … και πήρε δικιά της και την Εθνική και την Eurobank… Πολεμάγανε οι τράπεζες με σπαθιά αληθινά λέω , αληθινά σπαθιά , βρήκαν κάτι σπαθιά εκεί πέρα.

Παναγιώτα Οι τράπεζες κουνιούνταν;

 Νικόλας Οι ανθρώποι που ήταν μέσα πολεμάγαν.

Σπύρος Όχι μέσα , έξω πολεμάγαν.

Χάρης Έξω από την τράπεζα;

Σπύρος Ναι… Ήταν στον Πειραιά.

Ευάγγελος Πού τα βρήκαν τα σπαθιά;

Θεοδώρα Στον Πειραιά;

Σπύρος Στον Πειραιά στις τράπεζες τους κανονικά είχαν κάτι σπαθιά πολύ δυνατά και η Eurobank τους νίκησε γιατί είχε τόοοοσα μεγάλα σπαθιά , ενώ η Εθνική τράπεζα είχε τόσα.

Παναγιώτα Παλιά πολεμούσαν;

Σπύρος Την Παρασκευή πολεμούσαν και τελικά νίκησε η Eurobank.

Νικόλας Πεθάναν ανθρώποι;

Θεοδώρα/ Δημήτρης Βγάλαν αίμα; Πεθάναν πήγαν στον ουρανό;

Σπύρος Ναι

Πέτρος Ήταν κακοί;

Άγγελος Α. Τόσο μεγάλα ήταν τα σπαθιά της;

Σπύρος Ναι.

Έπειτα ακολουθεί μια συζήτηση για την ύπαρξη η μή αληθινών σπαθιών με βασικούς ομιλητές τον Χάρη και τον Άγγελο Α. Τέλος , αναρωτιόμαστε για τον καλύτερο τρόπο επίλυσης των διαφωνιών μας και καταλήγουμε οτι υπερτερεί ο διάλογος από τον πόλεμο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων