Βικτώρια Τσινταράκη

Η Ανακύκλωση στη ζωή μας…

Η επίσκεψή μας στο Μουσείο Βαρνάβα στάθηκε αφορμή για να βάλουμε την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στην ζωή μας , στην καθημερινότητά μας. Αφού μάθαμε πολλά σπουδαία πράγματα , αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να ανακυκλώνουμε και στην τάξη μας. Η κυρία έφερε δύο καλαθάκια και συναποφασίστηκε το ένα να χρησιμοποιηθεί για τα σκουπίδια και το άλλο για την Ανακύκλωση.

 «Ναι , αλλά πώς θα ξέρουμε πού θα ρίχνουμε τί;»

Τα παιδιά προτείνουν λύσεις. Τελικά επικρατεί η ιδέα:

 «Να φτιάξουμε ταμπελίτσες και να τις βάλουμε κοντά στα καλαθάκια».

Η Αφροδίτη , ο Άγγελος Α. , η Παναγιώτα και η Θεοδώρα ρίχνονται στη δουλειά…. Σε λίγα λεπτά οι ταμπελίτσες είναι έτοιμες για πλαστικοποίηση (Η Νάσια βοηθός της κυρίας).

«Ναι , αλλά σε ποιό σημείο της τάξης θα βάλουμε τα καλαθάκια με τις ταμπελίτσες;»

 Προτείνεται ο διάδρομος. Ο Σπύρος , τοποθετεί τα καλαθάκια στο διάδρομο και ελέγχει αν εμποδίζουν το πέρασμα των παιδιών…

«Κυρία , μια χαρά είναι εδώ… κοίτα εγώ περνάω και δεν σκοντάφτω…»

Η ανακύκλωση ξεκινά… Ήδη μετά το πρωινό μας κολατσιό , τα παιδιά ακολουθούν κατά γράμμα τα της ανακύκλωσης. Ο Άγγελος Θ. αφού έφαγε τα γιαουρτάκια του , τα πλένει επιμελώς «Κυρία, κοίτα τα έκανα πολύ καθαρά… να τα ρίξω στην Ανακύκλωση;».

Ο Σπύρος πίνει το χυμό του και λέει «Κυρία , μου τον ανοίγεις με το ψαλίδι , για να το πλύνω καλά;»

Μετά το πρωινό κολατσιό , αδειάζουμε τον κάδο και βλέπουμε μήπως μπερδεύτηκε κανείς…. Ουπς… μια μπανανόφλουδα στο καλαθάκι της Ανακύκλωσης…

Ο Άγγελος Α. «Δικιά μου είναι η μπανάνα… Μπερδεύτηκα λίγο…»

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων