Καλοκαιρινές προετοιμασίες!

Επιστρέψαμε ξεκούραστοι απο τις πασχαλινές μας διακοπές και με δυο μικρά διαλείμματα , αρχίσαμε δυναμικά τις προετοιμασίες για το κλείσιμο της σχολικής μας χρονιάς και την προετοιμασία της σχολικής μας γιορτής.

Το πρώτο διάλειμμα ήταν η επίσκεψη μας στο Βοτανικό πάρκο του κ. Βαγγέλη, όπου πάλι είχε προετοιμάσει εκπλήξεις για όλα τα Νηπιαγωγεία της επαρχίας Σφακίων αλλά και δώρο- βιβλίο στο κάθε παιδί.

Και η δεύτερη εκπαιδευτική μας επίσκεψη , πάλι με τη συντροφιά των φίλων μας απο τα όμορα Νηπιαγωγεία, ήταν στο Ναυτικό μουσείο Κρήτης!

Πασχαλινές προετοιμασίες και ανοιξιάτικα φυτέματα!

Αυτή τη βδομάδα στη τάξη μας περίμενε ένας κόκκορας! Ηρθε να σημάνει τις πασχαλινές προετοιμασίες και μαζί του έφερε αντικέιμενα που παραπέμπουν στο Πάσχα! Αποδεχόμενοι λοιπόν την πρόσκληση του, ξεκινήσαμε τις ετοιμασίες! Παράλληλα αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τη δική μας ανοιξιάτικη γωνιά με τη βοήθεια των γονέων, που είναι δίπλα μας σε κάθε δράση μας. Και μέσα στη βδομάδα μια επίσκεψη έκπληξη! Ο φίλος μας ο Ευτύχης απο το Σύλλογο Ορίζοντας, ήρθε να μας διδάξει τον εθελοντισμό και να μας μιλήσει για την περιπέτεια του! Μα πάνω απ΄όλα να μας μάθει πως μετά απο κάθε μπόρα, προβάλλει το ουράνιο τόξο και δε πρέπει να το ξεχνάμε…

Βδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Βδομάδα αφιερωμένη στη κυκλοφοριακή αγωγή, η βδομάδα που διανύσαμε! Χρήσιμες πληροφορίες, αναφορά σε κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής για οδηγούς, πεζούς αλλά και οδηγούς ποδηλάτου ή ακόμα και πατίνι…. Τι οφείλουμε να προσέξουμε; Ποιός μας καθοδηγεί; Τι σημαίνουν όλες αυτές οι ταμπέλες που βλεπουμε στο χωριό και άλλες τόσες στην πόλη; Γιατί να βάλω ζώνη και κράνος; Με ενοχλεί….

Πολλά τα θέματα που συζητήσαμε και πολλές οι γνώσεις που ανταλλάξαμε μέσα απο παιχνίδια και δράσεις! Μια ακόμα όμορφη βδομάδα που έκλεισε με την παρακολούθηση μιας υπέροχης παράστασης: Ο γύρος του κόσμου σε δυο ρόδες, για την οποία μεταβήκαμε στο χωριό Ασκύφου, με τους φίλους μας απο τα όμορα Νηπιαγωγεία.

Έντομα παντού…και όχι μόνο!

Εντόμων συνέχεια αυτή τη βδομάδσ με μια μικρή πάυση για τη μέρα βιβλίου και τη μέρα φιλοζωίας!

Κύκλος ζωής για πεταλούδα και μυρμήγκι! Έκθεση παιδικού βιβλίου και μάλιστα με τα δικά μας αγαπημένα βιβλία! Ταίστρες για άγρια πουλιά!!!

Μέλισσες παντού!

Με μια μικρή παρένθεση απο την ενότητα της παράδοσης αυτή τη βδομάδα… Παρουσίαση μουσικών οργάνων , απο το συντοποίτη μας , Νίκο Μανουσέλη. Τα παιδάκια μας είδαν , άκουσαν, έμαθαν και ρώτησαν για τα παραδοσιακά έγχορδα μουσικά όργανα :λαούτο, λύρα, μαντολίνο και βιολί!

Την υπόλοιπη βδομάδα, μέλισσες ”εισέβαλαν στη τάξη μας και έφτιαξαν τη δική τους γωνίτσα! Ένα θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά , μιας και η μελισσοκομία είναι αρκετά διαδεδομένη στην περιοχή!

Διπλή εορτή!

Σε εορταστικούς ρυθμούς κύλησε η βδομάδα και μάλιστα γρήγορους, μιας και απο τις Απόκριες έπρεπε κατευθείαν να ετοιμαστούμε για την Εθνική μας επέτειο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!

 

Απόκριες!

Σε ρυθμούς χαράς, κεφιού, χρώματα, παιχνίδια, κέφι και κατασκευές αυτή η βδομάδα!

Τη βδομάδα αυτή μιλήσαμε για τις απόκριες, τη Καθαρή Δευτέρα και τη Σαρακοστή!

Μια βδομάδα γέλιου και χαράς!!!

Βδομάδα…λίγο απ’ όλα!

Αυτή τη βδομάδα συνεχίσαμε την ενότητα της παράδοσης….Επίσκεψη λοιπόν στο Ασκύφου παρέα με τους φίλους μας απο τα όμορα Νηπιαγωγεία! Διπλή χαρά λοιπόν!

Δεινόσαυροι…!

Αγαπημένο θέμα των παιδιών οι δεινόσαυροι… Κανονισμένη λοιπόν απο καιρό, ήταν η επίσκεψη της κα. Μπορμπουδάκη απο την ομάδα archaeolab και το πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής δεινοσαύρων.

Παρεμβολή λοιπόν στην ενότητα της παράδοσης ήταν για Δευτέρα 04 και 05 Μαρτίου, η ενασχόληση μας με τους δεινόσαυρους

Παράδοση!

Σήμερα στην τάξη μας περίμενε ένα μικρό μπαούλο με μια λέξη πάνω, που ξεκινούσε με το π του Παναγιώτη μας. Αρχικά προσπαθήσαμε να ”διαβάσουμε” ή να μαντέψουμε τι μπορεί να γράφει!

Η λέξη ήταν ”παράδοση”. Τι σημαίνει παράδοση; Όταν κάποιος μας δίνει ένα πακέτο κυρία, ερμήνευσε ένα παιδί. Ανοίγοντας το, βρήκαμε μέσα διάφορα αντικείμενα, για τα οποία μοιραστήκαμε τις γνώσεις μας. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε τη δημιουργία της δικής μας παραδοσιακής γωνιάς. Τις επόμενες μέρες τα παιδιά κλήθηκαν να μας φέρουν κατόπιν έρευνας δικής τους, κάτι που μας έχει κληρονομήσει η παράδοση!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεπτούμε  εργαστήρι κεραμικής με αργαλειό στο χώρο (θα μας μιλήσει η ιδιοκτήτρια για την χρήση και τον τρόπο λειτουργίας), αλλά και το μουσείο Μπικουβάρη στο χωριό Ασκύφου, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό σπίτι της Κρήτης και το οποίο φιλοξενεί παραδοσιακές στολές.

Επίσης θα υποδεχτούμε στη τάξη μας συντοπίτη μας , ο οποίος θα μας φέρει και θα μας μιλήσει για τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και όχι μόνο