23-10-24 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: “RESCUR ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ”

1729785907149

Το Νηπιαγωγείο μας φέτος έχει τη μεγάλη χαρά να συμμετέχει στην  εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προληπτικού Προγράμματος ψυχικής Ανθεκτικότητας “RESCUR: ” Ένα Εμπόδιο, Μια Ευκαιρία”. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα καινοτόμο  πρόγραμμα που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί μια συλλογική δουλειά έξι πανεπιστημίων ,συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί σε 110 τάξεις σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κρήτης και τον αναπληρωτή καθηγητή σχολικής ψυχολογίας κύριο Αναστάσιο Ματσόπουλο στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, καθώς και την κυρία Γκαβογιαννάκη Μαρίζα συνεργάτη της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οι οποίοι και θα επιτηρούν την υλοποίηση του προγράμματος όλη τη χρονιά.  Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθήσαμε χθες διαδικτυακά όλα τα σχολεία που συμμετέχουμε στην εφαρμογή του προγράμματος ,την ομιλία του κυρίου Ματσόπουλου με θέμα:”Ο Καθοριστικός Ρόλος των Γονέων στην Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας των Παιδιών.”

1729767833548

17-10-2024 “Το ΄πε το Πουλάκι: Γιατί Πρέπει να Σεβόμαστε το Φυσικό Περιβάλλον!”.

IMG 20240921 200829 4

Υλοποιήθηκε σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το ‘πε το Πουλάκι γιατί πρέπει να Σεβόμαστε το Φυσικό Περιβάλλον!”(Κατάλληλο για Νηπιαγωγείο & Α΄ Δημοτικού) από τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών  την κα. Παπαχρήστου Ειρήνη  Νηπιαγωγό  και τον κ. Χατζησταμάτη Δημήτρη Μουσικό.  Η χαρά μας ήταν μεγάλη γιατί ξαναείδαμε την  κα. Ειρήνη η οποία υπηρετούσε μέχρι πέρυσι στο σχολείο μας!

Με αφορμή το βιβλίο «Το ΄πε το πουλάκι» των Sheryl Webster & Helen Shoesmith, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, οι μαθητές/τριες  αντιλήφθηκαν , γιατί πρέπει να προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα, τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον από τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις και η κλιματική αλλαγή. Η αγαπημένη μας κα. Ειρήνη διάβασε παραμύθια και έπαιξε παιχνίδια με τα παιδιά και ο αγαπητός κ. Δημήτρης μας έμαθε πώς να τραγουδάμε!

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο: “Τα ζώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα εκπέμπουν SOS” από την ενότητα  ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: 1. Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά.

20241017 215341 20241017 215416

10-10-2024 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΙΑΝΝΙΝΩΝ

«Γκρεμίζω τα τείχη!

Όλοι μαζί μια παρέα!»

Ποιος είναι ασφαλής και ποιος όχι; Ποιος είναι καλός και ποιος κακός; Αν μείνω κλεισμένος στο χώρο μου, προστατευμένος από τα τείχη μου, χάνω ή κερδίζω; Μήπως ότι θεωρώ επικίνδυνο με εμποδίζει από το να δοκιμάσω κάτι νέο και διασκεδαστικό;

Με αφορμή το βιβλίο «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου» του Jon Agee, εκδόσεις Κλειδάριθμος, οι μαθητές/τριες  μπήκαν στα παπούτσια του μικρού ιππότη της ιστορίας και  προβληματίστηκαν σε σχέση με τα στερεότυπα και τους παραδοσιακούς συμβολισμούς (καλός-κακός, φίλος-εχθρός) συνειδητοποίησαν πως ότι φαίνεται ως αληθινό μπορεί και να μην είναι και πως η χαρά βρίσκεται στην ενότητα, τη συμπερίληψη και τη συντροφικότητα. Ευχαριστούμε την κα. Ελένη (εκπαιδευτικό της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης) που μας διάβασε το παραμύθι μας μίλησε  και έπαιξε μαζί μας διαδραστικά παιχνίδια. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα!

1728588368438