Επείγουσα ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου!

Αγαπητοί γονείς,

ήρθε η ώρα της επιστροφής στο σχολείο μας! Όπως ήδη γνωρίζετε, τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά Σχολεία τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Ωστόσο, η επάνοδός μας θα πραγματοποιηθεί κάτω από άλλες συνθήκες, αρκετά διαφορετικές από αυτές που γνωρίζαμε όλοι μέχρι τώρα. Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.
Σε κάθε σχολική μονάδα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να αποφευχθεί, όσο αυτό είναι δυνατό, ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου COVID-19. Κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή σας για τη συμμόρφωση, εκ των προτέρων, στον εναλλακτικό προγραμματισμό. Για τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του νηπιαγωγείου, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες:

1. Σε κάθε τραπεζάκι θα πρέπει να κάθονται μόνο 2 παιδιά (τόσο στον χώρο της τάξης, όσο και στην αίθουσα που θα τρώνε το πρωινό τους).
2. Το ίδιο θα ισχύει και στους πάγκους, όπου θα κάθονται μόνο 2 παιδιά, με καθορισμένη απόσταση μεταξύ τους.
3. Δεν θα λειτουργήσει η δανειστική βιβλιοθήκη για το διάστημα αυτό.
4. Έχουν μαζευτεί όλα τα παιχνίδια που δεν θα μπορούν να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται καθημερινά. Όσα παιχνίδια παρέμειναν στην αίθουσα, θα απολυμαίνονται συχνά, τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όσο και μετά το τέλος αυτού.
5. Έχουμε φροντίσει ώστε το κάθε παιδί να έχει την δική του μολυβοθήκη με τα δικά του προσωπικά αντικείμενα (μαρκαδόρους – μολύβι – ψαλιδάκι). Στην ατομική του μολυβοθήκη θα γράφει το όνομά του και θα χρησιμοποιείται μόνο από το ίδιο.
6. Δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, μέχρι νεοτέρας διαταγής.
7. Θα φροντίσουμε για το συχνό πλύσιμο των χεριών. (Κατά την είσοδο στον χώρο – Πριν από το γεύμα – Μετά τη χρήση της τουαλέτας – Μετά το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο – Μετά τον χειρισμό απορριμμάτων).
8. Θα φροντίσουμε, όσο φυσικά αυτό είναι εφικτό, για την αποφυγή της στενής επαφής των παιδιών στον χώρο του σχολείου. Εδώ θα χρειαστούμε και τη βοήθειά σας, προετοιμάζοντας τα παιδιά σας από το σπίτι.
9. Θα συζητήσουμε από την αρχή με τα παιδιά για όλες αυτές τις αλλαγές, αλλά και για τον λόγο για τον οποίο γίνονται, ώστε η μετάβασή τους αυτή να γίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται κι έτσι να έρχονται χαρούμενα στο σχολείο!
10. Από εσάς θέλουμε να κάνετε καθημερινή θερμομέτρηση των παιδιών, καθώς και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.
11. Δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά σχολική γιορτή μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Για να τα επιτύχουμε όλα αυτά, απαραίτητος είναι ο διαχωρισμός των παιδιών σε δύο υπο-ομάδες, οι οποίες θα αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά και δεν θα αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Θα έχουμε δύο ΟΜΑΔΕΣ: Α και Β
Αυτή την εβδομάδα, τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρθουν στο σχολείο τα παιδιά της Α ομάδας και τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη τα παιδιά της Β ομάδας. Από την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρθουν τα παιδιά της Β ομάδας, ενώ τα παιδιά της Α ομάδας θα έρθουν Τρίτη-Πέμπτη.
Όσον αφορά το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, θα επαναλαμβάνεται το ίδιο και στις δύο ομάδες, με σκοπό τα παιδιά να συμβαδίζουν και να μην διαφοροποιείται η εκπαιδευτική τους πορεία.
Επίσης, μετά το άνοιγμα του σχολείου, δεν θα γίνονται πλέον καθημερινές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου. Ωστόσο, αυτή θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για την ενημέρωσή σας. Όταν χρειαστεί για κάποιο λόγο να γίνει η οποιαδήποτε ανάρτηση, θα ενημερώνεστε εγκαίρως. Οι εργασίες των παιδιών που θα σταλούν τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν κανονικά!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τον διαχωρισμό των ομάδων, θα ενημερωθείτε μέσω e-mail!

Πηγή εικόνας: http://www.lefkadaweb.gr/43692/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

Καλή Αρχή!!!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συνεργασία σας!

Οι νηπιαγωγοί,
Βίκυ – Αντωνία

Αφήστε μια απάντηση