Το Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας μαζί με το Δημοτικό Σχολείο ζήσαμε μοναδικές στιγμές γεμάτες χαρά, δημιουργικότητα και παράδοση, μέσα από τις αποκριάτικες δραστηριότητες που οργανώσαμε τις τελευταίες ημέρες!
Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, τα παιδιά γνώρισαν το παραδοσιακό έθιμο του γαϊτανάκι. Με πολύ ενθουσιασμό, κρατήσαμε τις πολύχρωμες κορδέλες και, ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής, δημιουργήσαμε όμορφα πλεξίματα γύρω από το κοντάρι. Η δραστηριότητα αυτή βοήθησε τα παιδιά να συνεργαστούν, να συντονιστούν και να διασκεδάσουν μέσα από την κίνηση και τον χορό.

Στη συνέχεια, διοργανώσαμε το αποκριάτικο πάρτι μας! Οι μικροί μας μαθητές ήρθαν ντυμένοι με τις αγαπημένες τους στολές και γέμισαν την τάξη με χρώματα και χαμόγελα. Παίξαμε παιχνίδια, χορέψαμε αποκριάτικους ρυθμούς και συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς που ενίσχυσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.



Τέλος, καλωσορίσαμε τη Σαρακοστή φτιάχνοντας την Κυρά Σαρακοστή από ζυμάρι. Τα παιδιά έμαθαν για το έθιμο και τα επτά πόδια που συμβολίζουν τις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. Με τα χεράκια τους έπλασαν τη ζύμη, διακόσμησαν τη μορφή και ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από μια παραδοσιακή δραστηριότητα.




Μέσα από αυτές τις δράσεις, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας και έκφρασης και, πάνω απ’ όλα, διασκέδασαν με την καρδιά τους!!!