Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη με αφορμή τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή COP26!

Με αφορμή την 26η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που γίνεται στη Γλασκώβη (31/10-12/11), η Twinkl (www.twinkl.gr) ξεκίνησε μια διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια καλώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε αρκετές χώρες του κόσμου να συζητήσουν στην τάξη για το πολύ σημαντικό ζήτημα της οικολογικής κρίσης.

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στη διεθνή πρωτοβουλία «Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη» προκειμένου οι φωνές των μαθητών μας να ενωθούν με αυτές των παιδιών σε όλο τον κόσμο καθώς έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακουστούν οι σκέψεις και οι ανησυχίες της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη.

COP26 Ελλάδα

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη δράση θα ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν τον ιδανικό τους κόσμο καθώς και το πώς πιστεύουν ότι θα είναι ο πλανήτης μας σε 50 χρόνια. Επίσης, θα αναζητήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες που θα δημιουργήσουν και στα πλαίσια της συζήτησης θα εκφράσουν τις σκέψεις τους για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν σήμερα προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα! Στα παιδιά θα δοθούν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και τα έργα τους θα εκτεθούν στο Blog της Twinkl καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου με το τέλος της δράσης!”

 

Έτσι, το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στη συγκεκριμένη καμπάνια προσπαθώντας να αποτυπώσει τα όνειρα των παιδιών μας για τη Γη!!

85 3 85 2IMG 52b7d7d0025e7ccff1d60b064254b0d7 V

85 1 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *