1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021 για το Νηπιαγωγείο Όσσας και την Ομάδα eTreeHuggers

Το Νηπιαγωγείο Όσσας, με Νηπιαγωγό τη Μαρίνα Ζαχαρία κέρδισε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021, στην ηλικιακή κατηγορία έως 6 ετών, με τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο «eTreeHuggers: 1,2, Tree… Hug the Trees with me», ανάμεσα σε 870 συμμετοχές!!!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το έργο ιδρύθηκε και οργανώθηκε από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Όσσας Μαρίνα Ζαχαρία και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα 20 σχολεία (σε Ελλάδα, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία) το σχολικό έτος 2019-2020. Κύριος στόχος του έργου ήταν να αυξηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών με την συνδρομή των ΤΠΕ. Μέσα από πρωτότυπες και βιωματικές δραστηριότητες δόθηκαν τα κίνητρα ώστε τα παιδιά να διερευνήσουν τον ρόλο που παίζουν τα δέντρα στη ζωή των ανθρώπων και να αναπτύξουν την οικολογική συνείδησή τους.

Οι μαθητές με τη χρήση των ΤΠΕ πραγματοποίησαν κοινές δράσεις, ανακάλυψαν, αντάλλαξαν απόψεις, και μέσα από συνεργατικές δράσεις έμαθαν για τα δέντρα, οργάνωσαν δενδροφύτευση και έκαναν το σχολείο τους πιο βιώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Το συγκεκριμένο έργο έχει επίσης βραβευθεί με Εθνικό Βραβείο στη Βουλγαρία και Σλοβακία και με Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Έχει επίσης διακριθεί με 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Ραδιοφώνου και με Smile Awards.

 

https://www.etwinning.net/el/pub/newsroom/highlights/etwinning-european-prizes-win.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *